Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Жажда" - страница 3
Жаждата е най-доброто доказателство за съществуването на водата.
Франц Верфел
Гневът не е нито легитимен, нито нелегитимен, смислен или безсмислен. Гневът просто е такъв. Да попитам: "Моят гняв легитимен ли е?" е подобно на въпроса: "Имам ли право да бъда жаден? В крайна сметка току-що изпих чаша вода преди петнадесет минути. Със сигурност жаждата ми не е законна. И освен това, какъв е смисълът да бъда жаден, когато не мога вземете ли нещо за пиене сега?" Гневът е нещо, което изпитваме. Съществува с причина и винаги заслужава нашето уважение и внимание. Всички ние имаме право на всичко, което чувстваме - и със сигурност нашият гняв не е изключение.
Хариет Лернер
Тъй като чаят съдържа танинова киселина, агрохимикали и кофеин, силно ви съветвам да утолите жаждата си с ПРОСТО ВОДА. А за тези, които не могат да си представят живота си без чай, препоръчвам да пият само чая, отглеждан на органични торове. И само СЛЕД Ядене. И не повече от две или три чаши на ден.
Хироми Шиния
В съзнанието на алчния човек вярата в ограничените ресурси и благословии на Земята е дълбоко вкоренена. Пристрастяващата жажда за колекциониране идва от нуждата от нещо, което да запълни липсата на живот и - в крайна сметка - духовната празнота.
Чери Картър-Скот
В сърцата на мъжете има прекалено много напрежение, прекалено неприязън, твърде много жажда за отмъщение. Нека да разгледаме дъното на сърцата си: какво намираме там? Страст, която времето само е смекчила, без да може да гаси жаравата си.
Шандор Мараи
Ако имам сто живота, те те няма да ме наситят на цялата жажда за знание, което ме изгаря.
Валерий Брюсов
Най-доброто, което работниците могат да донесат на работните си места, е жажда за учене през целия живот.
Джак Уелч
Имаше жажда и глад, а ти беше плодът. Имаше мъка и руини, а ти беше чудото.
Джанин Къминс
Основната причина за смъртта не е глад или жажда, а паника.
Джеймс Деларги
Ключът към християнския живот е жаждата и гладът за Бог. И една от основните причини хората да не разбират или да изпитат суверенитета на благодатта и начинът, по който тя действа чрез пробуждането на суверенна радост, е, че техният глад и жаждата за Бог са толкова малки.
Джон Пайпър
Никога не съм знаел как да се справя с това крехко и плашещо животно, наречено щастие, аз се занимавах само с това да го покажа, оставих го да умре от глад и жажда, но продължих да показвам трупа му, надявайки се, че всеки ще направи това за да не ми кажеш, че са се погрижили за вонята.
Дулсе Мария Кардозо
Като глупаци, умиращи от жажда, ние седим насред пустинята и си спомняме вкуса на водата, вместо да тръгваме да я търсим.
Дъглас Хюлик
Екзекуциите винаги са били любима гледка и жаждата да видиш смъртта на някой друг помете показно благочестие.
Елена Артамонова
Професията на наказателното адвокат помагаше на жаждата за победа и естетиката на процеса на познанието, хладното и емоционално откъснат от познаваемия обект. Също игра на ума, като и в математика, само че вместо цифри - човешки съдби.
Елена Котова
Когато се оттеглим от живота, ние се превръщаме в затворена система. Нашето изражение се превръща в себе си, често в гняв и самокритика, което ни изтощава допълнително. Огънят изгаря гориво и в затворена система горивото в крайна сметка изгаря. Само в динамично състояние на взаимодействие със света можем да поддържаме движението и контакта, които подхранват нашия огън и жажда за живот.
Енодиа Джудит
Средновековието умеело да вижда разум в страстният стремеж към справедливост, в науката - жажда за истина, в критиката - търсене на по-доброто.
Жак Льо Гоф
Ако жаждата убива по-бързо от гладът, то отчаянието убива много по-бързо от жаждата.
Ален Бомбар
Скоро жаждата за отмъщение се смесва с ловно вълнение - чувство, което рано или късно ще унищожи цялото човечество.
Иля Бояшов
Жаждата за преживявания е най-силното човешко влечение. От него зависи степента на активност, с която човек използва възможностите, предложени му от живота.
Карл Леонхард
Убеден съм, че най-дълбокото желание във всеки от нас е да бъдем освободени от контролиращите влияния на собствената си психическа лудост или модели на страх. Всички други неща – пренебрежението към обикновения живот, необходимостта да се контролират другите, а не да бъдат контролирани, жаждата за материални блага като средство за сигурност и защита срещу ветровете на хаоса – са външни подпори, които служат като заместители на истинската битка, която се води в индивидуалната душа.
Каролайн Мис
Уморих се от литературата: само мълчанието ме утешава. Ако продължа да пиша, това е защото нямам какво повече да постигна на този свят, освен да чакам смъртта. Търсене на думата в мрака. Всеки малък успех ме нахлува и ме поставя пред всички. Копнея да се въртя в калта. Едва мога да контролирам нуждата си от самоунижение, жаждата си за разврат и разврат. Грехът ме изкушава, забранените удоволствия ме примамват. Искам да бъда и прасе, и кокошка, след което да ги убия и да пия кръвта им.
Кларис Лиспектор
Който пренебрегва да пие от извора на опита, вероятно ще умре от жажда в пустинята на невежеството.
Ли Бай
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща