Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Икономист" - страница 2
В дългия си живот познавах някои велики икономисти, но никога не съм се броил сред техния брой, нито съм ходил в тяхната компания.
Роналд Коуз
Хората, които са богати, трудно разбират поведението на бедните хора. Икономистите не са изключение, тъй като и те трудно разбират предпочитанията и ограниченията на оскъдицата, които определят избора, който правят бедните хора.
Теодор Шулц
Хората днес не стават икономисти, за да направят света по-добро място.
Тим Харфорд
Икономист е негодник, който ви казва какви са нещата, а не такъв, какъвто искате да бъде.
Уилям Нордхаус
Накратко, аз не пиша за математици, нито като математик, а като икономист, който желае да убеди другите икономисти, че тяхната наука може да се третира задоволително само на изрична математическа основа.
Уилям Стенли Джевънс
Хората объркват икономистите и икономическата политика.
Франко Модиляни
По-лесно е да превърнеш репортер в икономист, отколкото икономист в репортер.
Фредерик Тейлър
Да стана икономист не беше моя детска мечта.
Хари Марковиц
Икономист - това е човек, който говори за непонятни на него неща по такъв начин, че вие да се чувствате невежи.
Хърбърт Прокноу
За да управлявате системата, човек трябва да споделя вижданията и принципите на мениджърите, а икономистите са само специален вид мениджъри, с изключение на икономисти-учени, които не отговарят на това определение.
Василий Леонтиев
Икономистите имат отговорност да допринесат за разбирането на това как се развива човешкото общество и тук икономистите трябва да си сътрудничат с антрополози и други учени.
Василий Леонтиев
Очевидно е, че паричният съюз между 17 много различни европейски държави не работи. Като икономист знам, че Еврозоната не е оптимална валутна зона, както е определено в икономическата теория.
Вацлав Клаус
Добра или зла е човешката природа? Никой икономист не може да се захване с професията си, без да обмисли този въпрос, и въпреки това всички те изглежда. И изглежда, че всички те смятат, че човешката природа е в основата си добра, иначе няма да бъдат изненадани от ефектите от дерегулацията.
Джейн Смайли
Английските специалности разбират човешката природа по-добре от икономистите.
Джейн Смайли
Икономистите създават свои собствени светове. Ние сме като малки богове с нашата изкуствена икономика, искаме да видим какво ще се случи.
Едуард Прескът
Обикновено икономистите смятат, че щастието ви се увеличава, когато получавате повече пари, но колкото повече имате, толкова по-малко има значение всеки допълнителен долар. Това означава, че цените най-много пари в моменти, когато имате по-малко доходи и повече разходи.
Емили Остер
Когато се срещам с хора в самолети и те разберат, че съм икономист, обикновено питат за борсови съвети.
Емили Остер
Икономистите винаги препоръчват премахването на това или онова пазарно несъвършенство... никой астрофизик не препоръчва премахването на планети, които не му харесват.
Лестър Търоу
Моля, намерете ми едноок икономист. А аз само чувам: "Ако погледнем от една страна...", "Ако погледнем от друга страна..."
Хърбърт Хувър
Икономистите са свикнали да мислят праволинейно и им е изключително трудно да си представят алтернативи на комунизма и капитализма.
Алвин Тофлър
Бедните са не по-малко рационални от всеки друг - точно обратното. Именно защото ги има толкова малко, често ги срещаме да влагат много внимателно в избора си: Те трябва да бъдат сложни икономисти, само за да оцелеят.
Абхиджит Банерджи
Проценти! Те са за икономисти, анкети и политици. Процентите не могат да определят вашата самоличност.
Мери Пиърсън
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща