Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Икономист"
Икономическата наука е изключително полезна като форма на заетост на икономистите.
Джон Кенет Гълбрайт
Икономистите никога не могат да бъдат освободени от трудности, освен ако не разграничат една теория и приложение на теория.
Уилям Стенли Джевънс
Дизайнер е възникващ синтез на художник, изобретател, механик, обективен икономист и еволюционен стратег.
Бъкминстър Фулър
Преди 30 години много икономисти твърдяха, че инфлацията е нещо като малко неудобство и че цената за намаляване на инфлацията е твърде висока цена, която да се плаща. Никой не би използвал тези аргументи днес.
Мартин Фелдщайн
Ако икономистите искаха да изучават коня, те нямаше да отидат и да гледат коне. Те щяха да седнат в проучванията си и да си кажат: "какво бих направил, ако бях кон?"
Роналд Коуз
Мисля, че трябва да внимавате за някой от гимназията, който казва, че иска да стане икономист.
Томас Джей Сарджънт
Никой истински английски джентълмен в тайната си душа не съжаляваше за смъртта на политически икономист.
Уолтър Бейджхот
Цялата разлика между добрите и лошите икономисти е в това, че първите забелязват само очевидните последствия, а вторите правят разчет също и на тези, които е необходимо да се предвидят.
Фредерик Бастиа
Много от историите, които икономистите разказват под формата на модели - за каквито и да са други, икономическите модели са истории за това как работи светът.
Пол Кругман
Икономистите отдавна знаят, че хората са важна част от богатството на нациите.
Теодор Шулц
Икономистите са си позволили да влязат в капан, където казваме, че можем да прогнозираме, но никой сериозен икономист не смята, че можем. Не очаквате зъболекарите да могат да прогнозират колко зъби ще имате, когато навършите 80. Очаквате те да дадат добър съвет и да отстранят проблеми.
Тим Харфорд
Икономистите са склонни да мислят, че са много, много по-умни от историците, отколкото всички. И това е малко прекалено много, защото в края на деня не знаем много в икономиката.
Тома Пикети
...струва ми се, че разбирането как работи една икономическа система по принцип е първата задача на икономиста.
Василий Леонтиев
...че икономистите трябва да бъдат фактически в своите емпирични изследвания. Но много, особено най-добрите икономисти, обичат да теоретизират, да работят с абстрактни категории.
Василий Леонтиев
Маркс не беше добър математик. Той беше объркан през цялото време в числа и формули, неговата трудова теория на стойността не е много информативна, но по същество аз интерпретирам Маркс, а Маркс е интересен за мен като класически икономист.
Василий Леонтиев
Това, което войната направи, ми даде възможност за три години непрекъснато четене и в хода на четенето се убедих, че трябва да стана икономист.
Дъглас Норт
Ключът към доброто вземане на решения е оценяването на наличната информация - данните - и комбинирането й със собствените ви оценки на плюсове и минуси. Като икономист правя това всеки ден.
Емили Остер
Икономистите всъщност не са съгласни дали има значителна икономическа възвръщаемост от посещаването на елитен колеж срещу по-малко избирателен.
Емили Остер
Икономистите се отнасят към икономиката така, сякаш тя е чиста наука, отделена от фактите в живота. Резултатът от тази фалшива счетоводна отчетност е умишлено объркване, под покритието на което индустрията нанася безразборни действия и игнорира екологичните разходи.
Вивиан Уестууд
Понякога икономистите са прави, а понякога икономистите грешат.
Абхиджит Банерджи
За мен като икономист беше неприятно да нямам смисъл от теория за корпоративните финанси, която да свързва целия този материал.
Мъртън Милър
Сега историците спорят дали Великобритания е имала "управлявана икономика" до 1939, самият термин – die gelenkte wirtschaft – възприет от германските икономисти през 30-те години на миналия век, за да опишат нацистката икономика.
Ричард Овъри
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща