Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тон" - страница 3
Една унция сърдечно знание струва повече от тон умствено учене.
Чарлс Х. Спърджън
Всеки ден работех по петнайсет часа, но често и до по-късно, защото страстта не пресмята. Ден след ден се научавах все по-добре да разбирам този странен подвид на Хомо сапиенс, който са писателите. Следобед тонът се повишаваше и присъствах на вълнуващи разговори. Възхищавах се на разюздания им егоизъм, на надменността им, на арогантността им, на желанието им да блеснат дори в очите на Лусия.
Антони Казас Рос
Всъщност, ако те видя да пиеш, ще се спусна върху теб като тон тухли и ще се обадя на майка ти.
Айлет Уолдман
Можеш да говориш глупости, но не с тържествен тон.
Гавриил Троеполски
Колкото и шантаво да звучи, опитвам се да пея сутрин. Трудно е както да пея, така и да поддържам мрачно настроение и дава весел тон на всички - особено в моя случай, защото съм глух и моята публика намира моето пеене за източник на голяма веселба.
Гретхен Рубин
Хората мислят, че просто се приближавам до отвесна скала и се изкачвам по нея, без да знам каквото и да било, а в действителност има тонове и тонове информация навън и аз вече съм добре прикрепен към нея.
Алекс Хонълд
Двадесет хиляди работници на компанията са най-добре платените в бранша, но компанията има най-ниските разходи за труд на тон стомана, води индустрията в замяна на капитала, има най-ниския финансов ливъридж от всяка голяма стоманена компания и е платила 142 последователни дивиденти. Задържането на правилните хора настройва компанията да прави много повече с по-малко.
Джейсън Дженингс
Виновен е всеки, който се е отказал от правото да мисли и постъпва разумно, ако някой друг може да натисне бутон и да го накара да танцува под неговия тон.
Джон Брънър
- О, престани, мамо! Когато започнеш да ми говориш с такъв тон, вече знам, че няма да слушам нищо, което казвам.
Дона Леон
Сарказмът е когато тонът не съвпада с думите, които човек е произнесъл.
Ема Донахю
За да играе в комедия, на момичето е нужен тон смелост. Да бъдем смешни за нас е противоестествено.
Ема Стоун
Сьомгата и други студеноводни риби като риба тон, сардини, херинга и аншоа са превъзходни източници на омега 3.
Ерик Уестман
В младостта човешкият свят е представен в черно-бели тонове, но колкото по-стар става, толкова повече са в него възприятията за цветове и нюанси.
Ерланд Лу
Биографът трябва да реши между забавянето до спирането на блатото от противоречиви възможности или смелото крачене по пътя на предположенията. Избирам втория курс и без да се отдръпвам, за да обсъждам всички алтернативи, разказвам историята така, както я виждам. Следващите осемнадесет месеца на Павел се развиха по следния начин, макар че тонът на увереност в моя разказ не трябва да прикрива, че някои от неговите изводи са ориентировъчни и спорни.
Джон Полък
Жилетки. Запасявам се с тях - притежавам тонове. Те се справят чудесно с рокли и им помагат да преминат от сезон в сезон.
Иванка Тръмп
Сингапурската спекулативна традиция е различна. Сингапур не се смята за център на света или като държава, която ще спаси света, така че има различен тон, който се проявява в начина, по който се прави спекулативна фантастика. Това е освежаващо за четене.
Кен Лиу
В природата на италианците е да живеят живот с положителен тон и да празнуват поканите, които идват в живота. Италианската храна е толкова благоприятна за всичко това.
Лидия Матичио Бастианич
Ако смятате, че трябва да критикувате приятелите на дъщеря си - а понякога трябва - използвайте думите и тона си, за да съобщите, че момичетата са в сложна ситуация, а не че са лоши хора.
Лиса Дамур
Повечето видове едри риби, включително треска, марлин, риба меч и риба тон, са критично застрашени и в нашите океани се появяват огромни мъртви зони, тихи места, лишени от живот.
Лорънс Антъни
- Какви контраудари, що за глупости са това?! - избухна И. В. Сталин. - Опитът е показал, че войските ни не знаят да настъпват... - И неочаквано на висок тон подхвърли: - Как можахте да си помислите да дадете Киев на врага? Аз не можах да се сдържа и отвърнах: - Ако мислите, че аз като началник на Генералния щаб меля само глупости, няма какво да правя тук. Моля да ме освободите от задълженията на началник на Генералния щаб и да ме пратите на фронта. Там определено ще допринеса по-голяма полза за Родината. Отново настъпи тягостна пауза: - Не се палете чак толкова - отвърна Сталин. - А между другото... то ние и без Ленин минахме, че и без вас ли няма...
Георгий Жуков
На никого не повишавай тон. Ако сърцето закипи от гняв и искаш да крещиш - знай, че това не е от Бог. Някой друг те кара да правиш това. С Бог в душата винаги е мир, тишина и спокойствие.
Сава (Остапенко)
Момчета! Не се заблуждавайте от миловидното лице на момичето, което сте харесали, а по-скоро погледнете отношението и към собствената и майка. Щом видите, че дъщерята е услужлива, внимателна, почтителна към родителя си, пред вас може да е избранницата на небето! Но ако забележите небрежност, недоволство в тона, наглост и дори грубост в отношението си към майка си, бягайте от тази къща.
Артемий Владимиров
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща