Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бряг"
Ако някой те е оскърбил, не търси отмъщение - седни на речния бряг и скоро ще видиш как трупът му се носи по водата.
Лао Дзъ
Човек не може да открие нови океани, ако няма смелостта да загуби поглед от брега.
Андре Жид
Животът често ни прилича на продължително корабокрушение, с чиито обломки – дружба, слава, любов – са осеяни бреговете на нашето съществувание.
Ан дьо Стал
Нобеловата награда е спасителен пояс, който хвърлят на плувеца, когато вече благополучно е стигнал брега.
Джордж Бърнард Шоу
Успехът е по-опасен от провала – вълните се разбиват в много по-широк бряг.
Греъм Грийн
Никога няма да прекосиш океана, ако нямаш кураж да се откъснеш от брега.
Христофор Колумб
Тя е толкова силна, колкото алегория по бреговете на Нил.
Ричард Шеридан
Обичайте се, но не превръщайте в окови любовта. Тя нека е морето между бреговете на сушите ви.
Джубран Халил Джубран
За да направите света нещо достойно, не трябва да стоите на брега треперейки и мислейки за студената вода и опасностите за плувците. Трябва да скочиш във водата и плуваш като това става.
Сидни Смит
Докато реката на живота се плъзга плавно, тя остава същата река; само пейзажът на двата бряга изглежда се променя.
Макс Мюлер
По-скоро десет пъти умирайте в прибоя, предвещавайки пътя към нов свят, отколкото стойте бездействащо на брега.
Флорънс Найтингейл
Също така можем да успокоим нашите палестински партньори, че разбираме значението на териториалното съседство на Западния бряг за жизнеспособната палестинска държава.
Ариел Шарон
Морето се оплаква на хилядите брегове.
Александър Смит
Къща на брега не е просто недвижим имот. Това е състояние на ума.
Дъглас Адамс
Брегът е надежден, но аз обичам да се боря с вълните.
Емили Дикинсън
Не бъдете отхвърлени. Ако видите Него, Който стои на брега, протягайки ръцете Си, за да ви приветства на сушата, вие бихте преминали не само през море от злини, но и през самия ад, за да бъдете с Него.
Самюел Ръдърфорд
Всичко, което рисувам, съм го видял в полята или на морският бряг.
Жоан Миро
Тя трябва да намери лодка и да плава в нея. Няма гаранция за брега. Само убеждение, че това, което тя иска, може да съществува, ако се осмели да го намери.
Джанет Уинтерсън
Прегърни брега.
Вергилий
Изобщо не съм от Западния бряг. Роден съм в Атланта, но съм израснал в Кентъки, извън Лексингтън, в Уинчестър.
Такър Макс
Вие самите сте време - вашето тяло, умът ви, предметите около вас. Потопете се в реката на времето и плувайте, вместо да стоите на брега и да отбелязвате течението на теченията.
Филип Капло
Ако вървя по брега на реката, а човек се дави, дори и да не знам как да плувам много добре, чувствам това желание, че най-правилното нещо е да се опитам да спася този човек. Еволюцията би ми казала точно обратното: запазете своята ДНК. На кого му пука за човека, който се дави?
Франсис Колинс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща