Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предателство" - страница 2
Смяна на убежденията - това е когато републиканец стане демократ; предателство - когато демократ стане републиканец.
Адлай Стивънсън II
Да изхвърлите жените, когато вече не са нужни на никого е най-голямото предателство, трябва да си тръгнете от тях, докато са млади или да живеете с тях до края на дните си.
Валентин Черних
Защо да обичаш нещо осигурява толкова малка защита от предателство?
Айлет Уолдман
Основните теми в тази книга са предателството, обирджийството и хомосексуализмът. Те са свързани помежду си в една, но не винаги очевидна нишка; в крайна сметка ми се струва, че осъзнавам някакъв кръвообмен межу моето влечение към предателството и обирджийството и моите страсти.
Жан Жене
Болшевиките по време на Първата световна война искаха поражение за своето отечество и когато героичните руски войници и офицери проляха кръв по фронтовете на Първата световна война, някой разтърси Русия отвътре и стигна дотам, че Русия като държава рухна и обяви себе си губещ. Глупости, глупости, ама стана, това е пълно предателство на националните интереси! Такива имаме и днес.
Владимир Путин
Не разбирам защо превоза на тоалетна хартия за натовците се счита за предателство спрямо родината?
Дмитрий Рогозин
Няма съвършена любов без велико предателство.
Робърт Пен Уорън
Предателството е удивителна заразна болест.
Саймън Монтефиоре
Разбира се, нещо друго трябваше да се случи, за да бъде този механизъм перфектен: страхливото предателство на лидерите на всички партии и организации, на които имат доверие петдесет и шест процента от германците, които гласуваха срещу нацистите на 5 март 1933.
Себастиан Хафнер
Мога да понасям предателството на жена си, но ако някой посегне на любовницата ми, се превръщам в тигър.
Ингмар Бергман
Предателството е толкова лесно. В него просто се подхлъзваш.
Маргарет Атууд
Винаги е тежко да повярваш в предателството на приятелите.
Максим Фадеев
Вече бях разбрал, че винаги трябва да действаш въпреки тези, които не го заслужават, че трябва да се жертваш за другите, дори за тези, които ще те предадат; че това, което има значение, е самото благородство, а не предателството на другите.
Мануел де Педроло
Политиката е заплитане от интриги, завист, предателство, корист и суета.
Машадо де Асис
В нито един хербарий, в нито един медицински справочник, в нито една енциклопедия няма рецепта за борба против предателство.
Анатолий Бишовец
Национализъм - това е бизнес, основан на предателството на собствения народ.
Михаил Задорнов
Абсолютно фатално за вашето писане е да мислите как ще бъде приета работата ви. Това е предателство на какъвто и да е талант.
Надин Гордимър
Твърде тясната връзка е благодатна почва за скръб и предателство.
Никлас Нат О Дах
Аз винаги мисля и също така и занапред ще мисля, че безразличието към несправедливостта е предателство и низост.
Оноре Габриел Рикети дьо Мирабо
Посредствеността е синоним на предателство.
Рамон Майрата
Библията идентифицира 15 престъпления срещу семейството, заслужаващи смъртно наказание. Абортът е предателство срещу семейството и заслужава смъртно наказание. Прелюбодеянието е предателство към семейството; прелюбодейците трябва да бъдат умъртвени. Хомосексуализмът е предателство към семейството и също е достоен за смърт.
Раусас Дж. Ръшдуни
Има три ужасни неща - убийство, рак и предателство.
Ребека Джеймс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща