Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Предателство"
Човек, на който си простил за предателство веднъж, ще те предава цял живот.
Майк Тайсън
Предателството е единствената истина, която остава до края.
Артър Милър
От всички страсти завистта е най-отвратителната. Под знамената на завистта маршируват ненавистта, предателството и интригите.
Клод Адриан Хелвеций
Любовта никога не умира от естествена смърт. Умира, защото не знаем как да допълним нейния източник. Умира от слепота, грешки и предателства. Тя умира от болести и рани, тя умира от умора.
Анаис Нин
Цинизмът е интелектуално предателство.
Норман Казънс
Всяко велико произведение на изкуството, бих заявил помпозно, е празник, акт на неподчинение срещу предателствата, ужасите и изневерите на живота.
Азар Нафизи
Мигът на предателството е най-лошият, мигът, когато разбираш без сянка на съмнение, че са те предали, че някой до такава степен ти желае злото.
Маргарет Атууд
Любовта е онова, което все още можете да предадете. Предателството се случва само ако обичате.
Джон льо Каре
Предателството може и да се харесва на някои, но предателите са омразни на всички.
Мигел де Сервантес
Предателството е красиво.
Жан Жене
Предателството вече показва любов. Не можеш да предадеш приятел.
Марина Цветаева
Можете бързо да преминете от страст и любов към страст и омраза, когато се случи акт на предателство.
Робърт Дж. Стърнбърг
Верността, която може да се поддържа само с цената на големи усилия, не е по-добра от предателство.
Франсоа дьо Ларошфуко
Предателството е преди всичко въпрос на време.
Арман Жан дю Плеси дьо Ришельо
Под предателство имам предвид да обещая да бъда на ваша страна, а след това да бъда на някой друг.
Джанет Уинтерсън
Да се поклоним пред факта на нашите мъки и предателства в живота ни означава да ги приемем; и от този дълбок жест откриваме, че целият живот е работещ. Докато се учим да се кланяме, откриваме, че сърцето притежава повече свобода и състрадание, отколкото бихме могли да си представим.
Джак Корнфийлд
Френското Гестапо комбинира две красиви явления: предателство и кражба. Ако към това се прибави и хомосексуалността, то ще стане блестящо безупречно.
Жан Жене
Всички си мислят, че си толкова силен и самоуверен, но вътре си уплашено дете, чакащо отново да претърпиш предателство от онези, които би трябвало да те обичат най-много.
Кристина Дод
Ако един живот може да бъде съсипан в един-единствен момент, момент на предателство, или насилие, или лош късмет, тогава защо животът не може също да бъде спасен, да си струва да бъде жив, да бъде създаден само от няколко чисти мига на съвършенство?
Маркъс Седжуик
И съм сигурен - смъртта ми няма да е напразна. Сигурен съм, че това ще бъде поне морален урок и наказание за предателство, малодушие и предателство.
Салвадор Алиенде
Най-ценното в приятелите е искреността и доброжелателността, не мога да простя предателства и фалш.
София Ротару
В чистия ум на добродетелите предателството не може да намери скривалище.
Филип Сидни
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща