Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Измислица" - страница 4
Трябва да намерим начин да произвеждаме и да се наслаждаваме на съдържание, което празнува жестокостта на жените, без в същото време да омаловажаваме способността на жената да дешифрира факти от измислица.
Лиса Кей Адамс
Трябваше да изчакам две или три години, за да осъзная наистина това, което винаги съм подозирал: че тази история надминава по романтика и интензивност най-невероятните измислици.
Лоран Бине
Нашият човешки порив е да контролираме всичко, но ми се струва, че измислицата е свързана с допускането на елемент на мистерия в текста.
Лорън Гроф
Но може би щастието не е в избора. Може би това е в измислицата, в преструването: че където и да сме попаднали, там, където възнамеряваме да бъдем през цялото време.
Лорън Оливър
Отношенията между хората са измислица, а не истина. Всеки от нас създава своя собствена митология: разказваме всякакви басни за себе си, за да означаваме нещо в собствените си очи.
Луиза Даути
...Той като добър писател предаваше подробностите и измислиците за истина и по такъв начин те ставаха по-реални и по-приемливи от тези във всекидневния живот.
Азиз Несин
Всяка лъжа носи в себе си скрита истина. Във всяка измислица се крие някаква правда. Колкото и да се напъваме да лъжем, не можем да се отървем от своята истина, тъй както не можем да се отървем от времето и мястото, където живеем.
Азиз Несин
Речта на политическия деец не трябва да бъде нито по младежки разпалена, нито театрална, като речите на парадните оратори, плетящи гирлянди от изящни и претрупани слова... Основа на неговата реч трябва да представлява честната откровеност, предвидливостта, разумното внимание и загрижеността... истина е, че политическото красноречие доста по-често от съдебното допуска сентенции, исторически паралели, измислици и образни изрази, умерената и уместна употреба на които действа много добре на слушателя.
Плутарх
"Често си мисля, колко странно изглежда всичко да е било толкова глупаво...голяма част от него трябва да е била измислица." - за историята.
Катрин Морланд
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща