Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Твърдение" - страница 3
Америка е прекрасна страна! Имам предвид! Никой честен писател не би оспорил това твърдение! Човешката комедия никога не остава без материал! никога не те подвежда!
Том Улф
Тежестта на доказване винаги пада върху автора на радикално твърдение.
Том Чатфийлд
Трябва да оспорим това твърдение и това чувство, че новинарските медии са враг на американския народ. Това чувство може да е най-голямата заплаха за демокрацията в живота ми.
Уилям Х. Макрейвън
Като ангажирате научния метод с религиозни твърдения, вие извършвате логическа заблуда.
Франсис Колинс
Никакви геологически трудности, реални или въображаеми, не могат да бъдат допуснати да имат предимство пред ясните твърдения и необходимите заключения на Писанието.
Хенри Морис
Основната причина да се настоява за универсалния Потоп като факт от историята и като основно средство за геоложко тълкуване е, че Божието Слово ясно го учи! Никакви геоложки трудности, реални или въображаеми, не могат да бъдат допуснати да имат предимство пред ясните твърдения и необходимите заключения на Писанието.
Хенри Морис
Зеленчуците съдържат повече хранителни вещества, отколкото равно количество мъртва плът. Това ще прозвучи изненадващо и невероятно твърдение за много хора, защото те са възпитавани да вярват, че не могат да съществуват, освен ако не се осквернят с плът, и тази заблуда е толкова широко разпространена, че е трудно да се събуди обикновеният човек от нея.
Чарлз Ледбитър
В някакъв момент от живота ви това твърдение ще бъде вярно: утре ще загубите всичко завинаги.
Чарлс Ю
Твърденията, че някаква форма на съзнание продължава, след като телата ни умират и се разпадат в съставящите ги атоми, се сблъскват с едно огромно, непреодолимо препятствие: законите на физиката, лежащи в основата на ежедневието, са напълно разбрани и в тези закони няма начин да се позволи информацията, съхранявана в мозъците да продължи, след като умрем.
Шон Карол
Приемам хипотезата за пазарна ефективност като простото твърдение, че цените за сигурност напълно отразяват цялата налична информация.
Юджийн Фама
Твърденията на руснаците, колкото и нелепи да изглеждат, показват колко далеч се простира амбицията на тези хора.
Астолф дьо Кюстин
Що се отнася до твърдението, че ядрените оръжия предотвратяват войните, колко още войни са необходими, за да се опровергаят тези аргументи? Десетки милиони са загинали в многото войни, които се водят след 1945 година.
Юзеф Ротблат
Това е мощно твърдение, че добрият човек страда за мен, че справедлив Бог се грижи за мен и ако живея добър живот, ще бъда възнаграден след смъртта. Тези вярвания, искрено придържани, могат да прекарат човека през много трудни времена...
Бил О'Райли
Можете да се разбирате много добре в този свят, като просто излезете с количество разумно валидни твърдения.
Бъръс Фредерик Скинър
Спомням си, че разговарях с някой, който е веган. По това време щях да чуя много скандални твърдения от вегани за доброто, което може да направи веганът за вас, за вашето здраве и какво ли още не. Спомням си, че някой веднъж ми каза, че веганите не се потят, затова започнах да мисля.
Брайън Лий О'Мали
Това, което виждате при оцелелите е, че те изразяват чувства - няма да кажа някои от нещата, които казват на лекарите си, когато лекарите им казват, че ще умрат след шест месеца. Момче, уведомяват ли лекаря как се чувстват по отношение на това твърдение.
Бърни С. Сийгъл
Твърдението, че ако хората имат базов доход, те ще мързелуват, е предубедено и е опровергавано многократно на много места.
Гай Стендинг
Терминът пропаганда звучи мелодраматично и преувеличено, но преса, която - независимо дали от страх, кариеризъм или убеждение - некритично рецитира неверни държавни твърдения и ги отчита като факт, или третира избраните служители с благоговение, запазено за кралски особи, не може да бъде точно описана като ангажиран с друга функция.
Глен Грийнуолд
В политиката думата "истина" означава всяко твърдение, лъжа която не може да бъде доказана.
Джонатан Лин
Наградите се разпространиха: Чикагската търговска асоциация предложи 50 000 долара за ареста и осъждането на убийците. Независими граждани се обединиха и събраха 10 000 долара. Общинският съвет и държавният прокурор вложиха по 20 000 долара. И все пак нищо не можеше да се закачи на Ал Капоне. Твърденията за вина изобилстват, но нито едно не се доказва и няма арести.
Диърдри Беър
Твърдения за себе си - това също е погрешно, както и раздяла заради малки неща.
Александър Маркитанов
Твърдението, че всеки човек убива нещото, което обича, му се стори диво предположение в сравнение с почти сигурността, че човек се превръща в нещо, което мрази.
Едуард Сейнт Обин
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща