Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Месо" - страница 4
Чувствувах се така, сякаш бях прекаран през машинка за месо.
Реймънд Чандлър
Никога не ям месо, защото мисля, че е грешно да лишаваме животните от техния, като така или иначе са трудни за сдъвкване.
Леонора Карингтън
Ти постиш, не се докосваш до месо; пости, удържайки се и от клевета, за да не гризеш чрез нея плътта на братята си, за да не вкусваш техните тела.
Йоан Златоуст
Откакто посетих кланиците на Южна Франция, спрях да ям месо.
Винсент ван Гог
Като чета някой сценарий, си представям как ще го изпълня. Той е скелетът на тялото, останалото - месото и кожата - е от мен. Разговарям с режисьора, после правя каквото ми харесва. Ако на него това не му допада, играя, докато той не каже: "Сто-о-п".
Джони Деп
Германците съвсем го загазиха. Третират ни като подвластни. Ще ни изсмучат. За да почнем военните действия, те се ангажираха да ни снабдяват с всичко необходимо. Сега ни изнудват и за всеки отпуск на военни материали искат компенсации: ту вълна, ту месо, ту яйца, ту мас, ту кокошки и пр., и пр. Независимо от това те всичко изнасят от България и ние гладуваме.
Константин Жостов
По тялото му имаше по-малко месо, отколкото във вегетариански ресторант.
Иво Иванов
Ако си поръчал храна, трябва да я изядеш цялата. Лош късмет е да оставиш дори зърно ориз или къс месо в платото. Това е сумо традиция.
Калоян Махлянов - Котоошу
Дори на лъва понякога му се налага да не се храни с месо.
Теогнид
Имах малко топлина в измръзналото си тяло. По костите ми месото не беше много. Стигаше само за злоба – последното от човешките чувства, онова, което е най-близо до костите. (...) Не познавам хората, които се спали до мен на затворническия нар. Никога не ги питах за нищо и не защото се придържах към арабската пословица: "Не питай и няма да те лъжат”. Беше ми все едно дали ще ме лъжат, или не – аз бях извън истината, извън лъжата. За такива случаи криминалните имат много категорична, образна, груба поговорка, просмукана с огромно презрение към задаващия въпроса: "Дори да те лъжат – вярвай”. Не разпитвах и не вярвах.
Варлам Шаламов
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща