Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Месо" - страница 3
Свободен човек може да живее от риба. Независимостта е по-добра от месото.
Халдоур Лакснес
Добрите ловци смятаха ловът за тържествена привилегия и средство за възстановяване на връзката с природния свят, за да се върнат на земята, на място без супермаркети, преработени храни и промишленост за производство на месо. Ловът беше основен, първичен и смирен.
Си Джей Бокс
Един ден се увлякох малко и продадох целия си товар месо на път за доставка в Атлантик Сити. Сложих печата на ключалката си, след като целият товар с месо беше прехвърлен на човека. Когато стигнах до Атлантик Сити, печатът беше счупен от мениджъра и вътре нямаше месо и бях озадачен.
Чарлз Бранд
Мразя, когато от мен очакват само секс. В такива мигове аз се чувствам като късове месо.
Брадли Купър
Войните няма да се прекратят до тогава, докато хората мъчат, убиват животните и ядът тяхното месо.
Айседора Дънкан
Управлявайте топлината, оставете месото да се готви и ще получите фантастични резултати.
Гай Фиери
Аз лично съм спряла да летя. Спрях да ям месо и млечни продукти.
Грета Тунберг
Когато готвите месо, тайната на разнообразието е подправката. Зеленчуците, плодовете и билките са много по-интересни и разнообразни на вкус от животните, които се хранят с тях. И описанията ни са коренно погрешни: казваме, че котешкото месо е като пилешко, но ако се храним с котешки бульон, бихме си помислили обратното.
Джонатан Гримуд
Като момиче имах нулев интерес към печката. Винаги съм имал здравословен апетит, особено за прекрасното месо и свежите продукти от Калифорния, но никога не съм била насърчавана да готвя и просто не виждах смисъл в това.
Джулия Чайлд
Когато готвите, отнемате живот. Когато ядете риба или месо, вие отнемате живот. И вие трябва да бъдете много уважителни към съставките и това е много важно.
Жоел Робушон
Никога не съм спазвал веганска или вегетарианска диета в миналото, но мисля, че бих могъл да го направя. Няма да е лесно. Работил съм с диетолози, които казаха, че веганската диета не е непременно положителна за вашето здраве, защото се нуждаете от хранителни вещества, които намирате само в месото. Вярвам в балансираната диета.
Жоел Робушон
Те принадлежаха към онази класа на великата френска буржоазия, която предпочиташе да вижда децата си без хляб, без месо и въздух, отколкото без дипломи...
Ирен Немировски
Моргата е място, където мъртвите престават да бъдат хора, превръщайки се в торби с месо, карантии, кръв и кости.
Иън Ранкин
В огромни части на света хората не ядат месо.
Йотам Отоленги
Да, наистина, кокосът - възхитителната мисъл сега му се разкри - всъщност беше теософският граал! Така отворената черупка с месото и сладкото мляко вътре не беше просто символ за, а всъщност за тялото и кръвта на Христос.
Кристиан Крахт
Заслужих целувки. Заслужавах да ме третират като парче месо, но и да ме уважават заради интелекта ми.
Лена Дънам
Всеки може да готви. Не е нужно да правите нищо фантастично. Можете да направите хубава антипасто намазка със сардини, аншоа, малко месо, мариновани зеленчуци, плодове, сирене, ядки и бисквити.
Лидия Матичио Бастианич
Учените предполагат, че връзката между консумирането на домашни птици и разпространението на рак може да се дължи на канцерогени в готвеното месо. По неизвестни причини тези канцерогени се натрупват повече в мускулите на пилетата и пуйките, отколкото в тези на други животни.
Майкъл Грегър
Яденето на разнообразна диета на растителна основа - и избягване на всички месо, риба, пиле и млечни продукти - може да има много за препоръчване, но със сигурност не е за всеки.
Майкъл Грегър
Американската диета на бързо хранене и навиците за ядене на месо на заможните в света подкрепят световната хранителна система, която отнема хранителните ресурси от гладните. Диета с повече житни и бобови култури и с по-малко говеждо и друго месо е не само по-здравословна за нас, но също така допринася за промяна на световната система, която храни някои хора, а оставя други гладни.
Лоудън Бело
Факт е, че има достатъчно храна в света за всички, но трагичното е, че голяма част от световните хранителни и териториални ресурси са заети за производство на месо и други храни от животински произход за заможните, докато милиони деца и възрастни страдат от недохранване и глад.
Лоудън Бело
Вегетарианството... това съм аз. Аз не ям месо вече повече от 10 години. Всъщност не ям месо от 11 и половина години и се чувствам добре, изглеждам добре и имам енергия. (...) и вие трябва да прегледате какво слагате във вашето тяло. Аз ям плодове и зеленчуци, ям жито и зърнени храни и се грижа за себе си и не мисля, че изглеждам зле, нали?
Трейси Бингам
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща