Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Месо"
Историята е като пастетът от месо: по-добре е да не гледаш, как го приготвят.
Олдъс Хъксли
Ако ги нямаше жените, още щяхме да клечим в пещерата и да ядем сурово месо, защото сме изобретили цивилизацията, за да впечатлим приятелките си.
Орсън Уелс
Днес е общоприето, че макар че най-ранните хора вероятно са яли месо, едва ли е имало голяма роля в диетата им. Растенията биха били много по-важен източник на храна.
Джейн Гудол
Забелязала съм, че ако не ям хляб захар, тлъсто месо, не пия бира с риба - лицето ми става по-малко, но по-тъжно.
Фаина Раневска
Консумацията на месо е също толкова опасна за общественото здраве, колкото и употребата на тютюн... Време е да разгледаме законно отговорните производители на месо и заведения за бързо хранене.
Нийл Барнард
В собствения си живот реших да оставя месото от чинията си в медицинското училище, но малко бавно осъзнах, че млечните продукти и яйцата също не са здравословни храни.
Нийл Барнард
Индустрията за говеждо месо е допринесла за повече американски смъртни случаи, отколкото всички войни на този век, всички природни бедствия и всички автомобилни катастрофи, взети заедно.
Нийл Барнард
Ужасно е да се мисли за хора, които ядат кучета, но някои хора ядат свинско месо. Не го правя, но някои хора го правят. И прасето е точно като куче, няма разлика между тях.
Рики Джървейс
В началото може да е съмнително дали даден човек е враг или приятел. Месото, ако не се смила правилно, се превръща в отрова; Но отровата, ако се използва правилно, може да се превърне в лекарство.
Сакя Пандита
...ако наистина ви е грижа за някого, не трябва да се притеснявате как този човек може да ви възприеме. Приятелите или членовете на семейството може да се чувстват обезпокоени, че няма да вземате наркотици, да пиете алкохол или дори да ядете месо с тях и че няма да им позволите да правят тези неща във вашия дом. Не забравяйте обаче, че да се грижите за другите хора означава, че не искате да ги видите да си причиняват вреда. Ако човек не иска повече да общува с вас, тогава нямате нужда от такъв вид общуване.
Бхакти Тиртха Свами
Душата е дадена на свинското место вместо сол, че месото да не се развали.
Хризип
Все по-голям брой изследвания показват, че много от здравословните проблеми, свързани с яденето на говеждо месо, наистина са проблеми с говеждото, хранено с царевица.
Майкъл Полан
Уолстрийт превърна икономиката в гигантска схема за източване на активи, чиято цел е да изсмуче последните късчета месо от трупа на средната класа.
Мат Таиби
Ако само един човек е наясно с възможността да живее без да яде месо, това би означавало не само фундаментална икономическа революция, но значителен прогрес в морала и обществото.
Морис Метерлинк
Аз спазвам веганска диета от 80-те години на миналия век и я намирам не само по-здравословна, но и много по-привлекателна от парчетата месо, които бяха в чинията ми като дете.
Нийл Барнард
Месото е разточителна употреба на вода и създава много парникови газове. Оказва огромен натиск върху световните ресурси. Вегетарианската диета е по-добра.
Николас Стърн
Разберете, когато ядете месо, че нещо е умряло. Имате задължение да го цените - не само сирената, но и всички онези прекрасни трудни малки парченца.
Антъни Бурдейн
Ти обичаш цветята и ги късаш; ти обичаш животните и ядеш месото им, ти казваш, че ме обичаш, - аз се боя от теб.
Тонино Гуера
Въпреки че човекът е включвал месо в диетата си от хиляди години, неговата анатомия и физиология, както и химията на храносмилателните му сокове, все още несъмнено са тези на плодоядно животно.
Хърбърт Шелтън
Моята фантазия е да има ресторант, в който няма писани менюта, но където просто питаш хората, за какво си настроен? Риба? Месо? Бяло вино?
Чарли Тротър
Най-дълго живеещите хора се хранят на растителна основа. Те ядат месо, но само като подправка или празнуване. Нищо, което ядат, няма пластмасова обвивка.
Дан Бютнер
Моята любима традиция на празника е яденето. Просто да ям всичко и да спя. Пай, торта, орехов пай в Тексас и много месо. Всяка Коледа отивам у дома и просто изяждам всичко, докато избухна.
Джаред Падалеки
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща