Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Прах" - страница 3
Небето стана наситено лилаво и изведнъж звездите и луната се появиха - и слънцето блесна в същото време. Той беше достигнал слой от горната атмосфера, където въздухът беше твърде рядък, за да съдържа отразяващи частици прах.
Том Улф
Разтърсването на миналото и пресяването на праха му е занимание за безделници или възрастни пенсионери.
Арманд Хамър
Стари книги, от онези, които издават мирис на прах и гниене, миризма, която Баластър свързва с уханието на чисто знание. Познаване на нови неща. Познаване на нови места. Всяка книга е врата - шкаф с любопитства, отварящи се към нова земя.
Чък Уендиг
Вярвам, че всяка частица прах, която танцува в слънчевия лъч, не движи нито един атом повече или по-малко, отколкото Бог желае - че всяка частица пръски, която се блъска срещу парахода, има своя орбита, както и слънцето в небесата - че плявата от ръката на веячката се управлява като звездите в техните курсове. Пълзенето на листна въшка по розовата пъпка е също толкова фиксирано, колкото и походът на опустошителния мор - падането на... листа от топола е толкова напълно обусловено, колкото падането на лавина.
Чарлс Х. Спърджън
Мислим, че сме намерили справедливост, но в стените на много къщи всичките ни постижения се рушат на прах и мъжът отново става господар.
Гуидо Сгардоли
Писателят, който не иска да се разпръсне, но иска да работи, трябва да има смелостта да пише срещу читателя. Стилът не е прах за сън, а експлозив.
Гюнтер Айх
Реалността винаги избягва от мен, оставяйки облаци прах.
Гас Ван Сант
Стигаме до лампа до пътеката и изведнъж спираме да ходим, започваме да танцуваме и блестим в светлинните шахти, като звезди, като мухи, като люспи прах.
Дейвид Алмънд
Обичам да знам, че съм едновременно голяма колкото Вселената и въпреки това просто купчина звезден прах.
Джил Болти Тейлър
Всичко е толкова крехко. Има толкова много конфликти, толкова много болка... продължавате да чакате прахът да се уталожи и след това осъзнавате, че това е всичко; прахът е твоят живот. Ако се появи щастливото - онова странно, непоносимо наслаждение, което всъщност е щастливо - мисля, че трябва да го грабнете, докато можете. Вземете това, което можете да получите, защото е тук, а след това... изчезва.
Джос Уедън
Хари се беше предал, както винаги, и сложи китарата в килера, където оттам нататък тя само ще събира прах. Когато понякога пиеше по няколко чаши червено вино, той я изваждаше и започваше да дрънка. Но звуците, които някога са били освобождаване за него, сега болезнено му напомнят за мечтите, изоставени твърде бързо. Неговата властна майка го е възпитала като перфектен конформист.
Емануел Бергман
Прахът от миналото е невидим, няма надежда да го отърсим.
Инка Парай
Тогава какви са маските? Човешкият страх от прах, смърт, голям сън, струва ми се, и нищо повече. Времето на смъртта определено е времето на маските и няма път към по-добър свят. Остава само пустинята и осъзнаването, че сме прах и маски като единствената защита от изначалния човешки страх от смъртта. Прахът е нашата маска на смъртта.
Йосип Млакич
Ние сме направени от същия звезден прах, от който са направени всички неща, и когато сме потопени в страдание или когато изпитваме силна радост, ние не сме нищо друго освен това, което не можем да не бъдем: част от нашия свят.
Карло Ровели
Не всички въпроси имат отговори. Цялата цивилизация се превърна в радиоактивен прах, защото не приеха тази горчива истина.
Алистър Рейнолдс
Има тайни, които не могат да бъдат разказани, иначе целият живот ще стане на прах.
Кристин Хармел
Ти си постлан в сърцето ми като стар път. Като камъчетата в полето с камъчета, мръсотия в пръст, прах в прах, паяжини в паяжини.
Кюн-сук Шин
Карам кола, докато се превърне в прах, след това измитам праха и се возя върху праха.
Лари Бъркет
Това е езикът на света преди - свят на хаос и объркване и щастие и отчаяние - преди блицът да превърне улиците в мрежи, градовете в затворите и сърцата в прах.
Лорън Оливър
Всички ще умрем. Студът ще убие тази зеленина, земята ще погълне тези очи, времето ще се превърне в прах от кости. Само любов ще остане. Само любовта възвишава плътта.
Жак Шесекс
- Какво остава, след като минем? Счупено стъкло на прозореца, пръстен в банята, петно от червило? Това, което разляхме, счупихме, изпуснахме. Прахът се вгражда в текстурата на нашите отпечатъци. Следите, които оставяме след себе си, избледняват или биват отнесени от вятъра. И това е нашият начин да останем живи?
Лорънс Норфък
Всемогъщите и всезнайковците - две касти, които взаимно се привличат - се стремят всъщност да обединят два човешки вида: единият вдига малко повече прах, а другият - малко повече шум.
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща