Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музикант" - страница 4
Повечето съвременни музиканти се отнасят към музиката, като към дреха. Те просто обличат музиката, когато са сред хора, и я свалят, когато са си у дома.
Майкъл Джира
Ако музиканти и активисти работят наистина заедно, ще можем да победим силите на икономиката и корпорациите.
Боно
Посегнаха ми хора, които наричат себе си музиканти и мои колеги, но аз в никакъв случай не мога да ги нарека така... Те наистина осъзнаха какво е Азис... Азис е фактор, Азис е най-известният изпълнител в цялата държава и на тях това страшно много им пречи.
Азис
Това, което се старая да направя с моите музиканти, е да им внуша някакво достойнство, кураж, да се борят за правата си. Някои се борят, някои - не, някои ги е страх, други си търсят късмета в чужбина..
Любка Биаджони цу Гутенберг
Един диригент е съвсем нормален музикант като всички останали, ние координираме усилията си върху една партитура, за да дадем път на музиката. Не сме нито по-добри, нито по-различни от другите музиканти на сцената.
Любка Биаджони цу Гутенберг
Как е възможно един и същи народ да измисли две поговорки - «Музикант къща не храни» и «Който пее, зло не мисли». Тоест според едната музикантите са най-добрите хора, а според другата - не могат да си гледат къщата.
Бончо Бочев
Аз обичам да сравнявам преводача с артист-интерпретатор или музикант. Има универсални музиканти, които могат да свирят почти всичко от световната клавирна литература. Такъв е пианистът Святослав Рихтер. Има други, които свирят блестящо, но повърхностно, като Артур Рубинщайн. Така както различни пианисти свирят едно и също произведение по различен начин, така и различни преводачи интерпретират по различен начин една литературна творба.
Венцеслав Константинов
Памела Андерсън се влюбва в музиканти. А аз се влюбвам в наистина добри музиканти.
Кортни Лав
Ако в партитурата е написано "соn аmоrе", само италианските оркестри наистина свирят с любов. Останалите свирят все едно, че всичките им музиканти са женени.
Артуро Тосканини
Нямам списък за пазаруване на музиканти. Никога не можеш да кажеш кой ще предизвика химията, магията.
Хю Хопър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща