Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Музикант"
Всички музиканти са подсъзнателно математици.
Телониъс Монк
В сърцето си съм музикант и знам, че не съм истински певец. Не бих могъл да се меря с истинските певци. Пея, защото публиката го купува.
Нат Кинг Кол
За великата музика винаги разбирахме почти навреме. Много мощно тя почуква в сърцата ни. Аз не знам съществува ли поне един велик музикант, за когото да се каже, че той е остарял. Най-простата песен, идваща от дълбочината на хилядолетия е жива.
Анатолий Луначарски
Астрономите имат обща основа за дискусия с музикантите в хармонията на звездите и музикалните съзвучия в тетрадите и триадите на четвъртата и петата, и с геометриците в предмета на зрението; и във всички други науки много точки, може би всички, са общи, що се отнася до обсъждането им. Но действителното предприемане на произведения, които са доведени до съвършенство от ръката и тяхната манипулация, е функция на онези, които са били специално обучени да се занимават с едно изкуство.
Витрувий
Като семейство, ние сме обвързани един с друг. Това е, което всички добри музиканти разбират.
Били Джоел
Музикантите искат да бъдат силен глас за толкова много тихи сърца.
Били Джоел
Това, което днес се нарича музика, твърде често е само маскировка за монолога на властта. Въпреки това и това е върховната ирония на всичко това, никога досега музикантите не са се опитвали толкова много да общуват с публиката си и никога досега тази комуникация не е била толкова измамна. Музиката сега изглежда едва ли е повече от някак тромаво извинение за самоувеличаването на музикантите и растежа на нов индустриален сектор.
Жак Атали
Сърцето на писателя, сърцето на поета, сърцето на художника, сърцето на музиканта винаги се чупи. Чрез този счупен прозорец виждаме света...
Алис Уокър
Никога не съм виждал по-луди музиканти. Във Фриско всеки свири джаз. Там е краят на континента; и никой пет пари не дава за нищо."
Джак Керуак
Просто вярвам, че младите хора трябва да могат да се научат как да пишат със собствения си глас. Точно като музикант, вие се гордеете, че имате свой собствен отличителен звук.
Тери Макмилан
Да бъда музикант е това, което правя, но не това, което съм.
Хърби Хенкок
Джаз музикантът може да импровизира въз основа на познанията си по музика. Той разбира как нещата вървят заедно. За един готвач, след като имате тази основа, точно тогава кухнята е наистина вълнуваща.
Чарли Тротър
Когато децата търсят страхотни учени по начина, по който правят със страхотните музиканти и актьори, цивилизацията ще скочи на следващото ниво.
Брайън Грийн
Всичко, което един музикант може да направи, е да се доближи до източниците на природата и така да почувства, че е в общение с природните закони.
Джон Колтрейн
Мисля, че едно от великите неща в това, да си музикант, е, че никога не спираш да учиш.
Йо-Йо Ма
Повечето музиканти остават бедни. Но музиката, която правят, дори и да не им носи милиони, дава щастие на милиони хора.
Лангстън Хюз
Аз не съм музикант - аз съм лош актьор.
Ози Озбърн
Трябва да бъде порицан този ръководител, който раздава партитури на своите музиканти, каквито те не могат да изпълнят.
Франц Шуберт
Астрономите, както крадците и джаз музикантите, работят най-добре през нощта.
Майлс Кингтън
В собствения си живот учих музика, а не творческо писане; Виждам романа като музика - начало като увертюра, теми и подсюжети като реплики във фуга. Шансът да напиша роман за музикант, обхванат от всякакви ограничения, но който играе крайната си борба за свобода на пианото, беше неустоим.
Никол Монес
Когато пишете пиеса, работите като музикант върху музикално произведение. Намирате всички ритми и мелодията и хармонията и ги приемате, докато дойдат.
Сам Шепърд
Стигнах до Ню Йорк, когато бях на осемнадесет. Чуках наоколо, опитвайки се да бъда актьор, писател, музикант, каквото и да се случи.
Сам Шепърд
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща