Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Нрав"
Женските нрави ги наблюдавай, но не им подражавай.
Менандър
Съвет е това което искаме, когато вече знаем отговора, но той не ни се нрави.
Ерика Джонг
О времена, о нрави!
Цицерон
Подобно на огъня, който в тръстика, слама или заешка перушина леко се възпламенява, но бързо угасва, ако не намери друга храна за себе си, така и любовта ярко се възпламенява от цъфтящата младост и телесната привлекателност, но скоро угасва, ако не се подхранва от духовните достойнства и добрите нрави на младите съпрузи.
Плутарх
Имай сърце, което никога не се озлобява, нрав, който не се предава и докосвай, така че никога да не нараняваш!
Чарлз Дикенс
Всяко излишество разваля или нравите, или вкуса.
Жозеф Жубер
Ако някой ме обиди, това е неговата работа, такава е неговата склонност, такъв е неговият нрав. Имам собствен нрав, както ми беше даден от природата и ще оставам верен на природата в действията си.
Марк Аврелий
Щастието и нещастието на човек в такава степен зависи от нрава, както и от съдбата му.
Франсоа дьо Ларошфуко
Умереност в проявата на нравите - винаги добродетел, умереност в принципите - винаги порок.
Томас Пейн
Всемогъщият Бог е поставил пред мен две големи цели: потискането на търговията с роби и реформирането на нравите.
Уилям Уилбърфорс
Не е достатъчно да имате заслужи, трябва да умеете и да се нравите на хората.
Филип Честърфийлд
Какво е това Вселена? Това е голям театър. А на театъра е нужна публика. Ние сме публиката. Живота на Земята е създаден за това, че да свидетелства и да се наслаждава на спектакъла. Ето затова сме тук. Ако на вас не ви нрави пиесата - теглете и чертата!
Рей Бредбъри
На мен ми е трудно да кажа, защо на мен ми се нрави или водят към възхищение едни или други хора, но мога да кажа, че хората, които аз обичам, обединяват едно - те умеят да ме накарат да се усмихвам от все сърце.
Уистън Хю Одън
Да имам някакъв отчет за моите мисли, нрави, познанства и действия, когато настъпи часът, в който времето е по-пъргаво от паметта, е причината, която ме кара да си водя дневник: дневник, в който трябва да изповядвам всяка своя мисъл, трябва отвори цялото ми сърце!
Фани Бърни
Понякога трябва да оставяте дама сама и дамите не са отговорни за лошите нрави на глупаците.
Шарлейн Харис
Не познавам професия, която би се нуждала за по-изискани форми и по-чисти нрави от театралната.
Дени Дидро
Почестите променят нравите, но рядко в по-добра посока.
Плутарх
Когато слушаш мнение което не ти се нрави, изследвай го и намери в него истина.
Шри Ауробиндо
Основата на хорските нрави съвсем не се заключава в умозрителните принципи, а във вкусовете и чувствата.
Клод Адриан Хелвеций
Добрите нрави имат по-голямо значение, от хорските закони.
Публий Корнелий Тацит
Народ, отличаващ се със весел нрав, е най-добрият от всички народи.
Жозеф Ернест Ренан
Ако опонентът ти е с раздразнителен нрав, се стреми да го дразниш.
Сун Дзъ
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща