Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стих" - страница 3
Иска ми се да бях по-способен да устоя на чувството за задължение да напиша някои от стиховете, които направих. Естеството на поръчаната работа е да се пише твърде много от страната на ума ви, която знае какво прави, което изсушава поезията.
Андрю Моушън
Любовни стихове никнеха по цялото ми тяло.
Робърт Блай
Тези от нас, които измислят стихове, се съгласиха да не казват каква е болката.
Робърт Блай
Езикът, който използвате за стиховете си, трябва да бъде езикът, който използвате с приятелите си.
Робърт Блай
Познатите стихове й действаха, като мантри. Тайната на тяхното успокояващо влияние беше, че думите на поетесата бяха подредени една след друга в правилния ред, без внезапни разбивания на ритъм и други изненади. Изглеждаше, че те плуват едни след други...
Сала Симука
Първата задача на поета е да създаде човека, който ще пише стиховете.
Стенли Кюниц
Ухото пише моите стихове, а не умът.
Стенли Кюниц
Поетите не завършват стиховете, те ги изоставят.
Стефан Маларме
Може в моите стихове да се намират безсмислици, но те не са проза.
Антон Делвиг
Аз и други като мен не сме убедени от метафори, не и от стихове, не от аргументи, убедени сме от факта, че съществуваме.
Уолт Уитман
В Корана намирате стотици стихове в подкрепа на правата на жените и може би четири или пет стиха, които не го правят.
Фатима Мерниси
Исках да отдам дължимото на текстовете, които са в стихове в техния оригинал, така че се опитах да вложа в моята версия сравнима поетична сила; следователно още повече литературни фойерверки там.
Хал Дънкан
- Поетите, както знаете, са ангажирани в съставянето на вериги от думи, наречени стихове, значенията на които самите те понякога не разбират много добре.
Хосе Карлос Сомоса
Самото очакване, душевният трепет в периода на очакване, си мисля, че това е поезия, наистина. Не е важно, че няма да напишеш стихове, важно е, че е имало трепет.
Юрий Норщейн
Поетите не завършват стиховете, те ги изоставят.
Грегъри Корсо
Основният проблем с писането в стихове е, че ако четвъртият ви ред не излезе правилно, трябва да хвърлите четири реда и да измислите съвсем нов начин за атака на проблема. Така че смъртността е страхотна.
Доктор Сюс
Учете стихове, но в душите на хората също можете да прочетете нещо.
Захар Прилепин
Стихове винаги пиша, както се моля, и никога не посвещавам в душата им никаква земна връзка, на никой човек.
Зинаида Гипиус
Според енергийната медицина всички ние сме живи исторически книги. Нашите тела съдържат нашите истории – всяка глава, ред и стих от всяко събитие и връзка в живота ни. Докато животът ни се развива, нашето биологично здраве се превръща в живо, дишащо биографично изявление, което предава нашите силни, слаби страни, надежди и страхове.
Каролайн Мис
Пиша с една единствена цел: да победим непробиваемото невежество на черните сърца. Моите стихове са актове на насилие против злото, което убива всички нас.
Кенет Рексрот
С удоволствие бих изхвърлила учебниците, но бих оставил книгите в библиотеките. И аз бих ги чела всички, а дори и стихове.
Клара Ярункова
В главата му като погребален звън проехтяха стихове от отдавна забравена поема, които гласяха, че от всички изречени и написани думи най-скръбни са следните две - пропусната възможност.
П. Г. Удхаус
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща