Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Стих"
Съчиняването на лоши стихове прави човек много по-щастлив, от четенето на най-прекрасните стихотворения.
Херман Хесе
Написахме стихове, които ни осъдиха, без надежда за помилване, на най-горчивото уединение.
Салваторе Куазимодо
Не мога да разбера тези глави, които обикалят американските университети, обяснявайки как пишат стихове: Това е все едно да обикаляте, обяснявайки как спите със съпругата си.
Филип Ларкин
Стихове трябва да бъдат написани така, че ако хвърлите стихотворение в прозореца, стъклото ще да се разбие.
Даниил Хармс
Пия за това, че да пиша стихове.
Джим Морисън
Ако не пишех стихове, щях да си мия ръцете през цялото време.
Шърман Алекси
Преводача в прозата - роб, преводача в стиховете - съперник.
Василий Жуковски
Много от днешните стихове са проза и лоша проза.
Еудженио Монтале
Великият актьор е независим от поета, защото върховната същност на чувството не се намира в прозата или стиха, а в акцента, с който е предаден.
Лий Страсбърг
Стиховете не могат да се обяснят, а само да се разберат.
Октавио Пас
Стиховете, даже най-великите, не правят автора щастлив.
Анна Ахматова
Франция не е поетична; тя дори изпитва всъщност вроден ужас от поезията. Сред писателите, които използват стих, тези, които тя винаги ще предпочита, са най-прозаичните.
Шарл Бодлер
Не всеки, който може да пише стихове е поет.
Бен Джонсън
Моят хоризонт върху човечеството се разширява, като чета писателите на стихове, виждам картина, слушам някаква музика, някаква опера, която изобщо няма нищо общо с променливото човешко състояние или борба или каквото и да било. Обогатява ме като човек.
Уоле Шоинка
Предпочитам абсурдността на писането на стихове пред абсурда да не ги пиша.
Вислава Шимборска
Когато се мъча над завършващият стих, прибягвам до последното средство - откровена алогичност.
Дейвид Бауи
Стиховете са мечтите на Вселената, изкристализирани в думи.
Дейвид Зиндел
За мен беше много забавно. Беше вълнуващо. Имаше много хора, които дойдоха да останат от различни части на света. Можете да слезете сутринта и да има различни тела на пода или на дивана. В къщата щеше да има партийни общества, където хората да пеят песни и да рецитират стихове. Това беше много социално възпитание...
Джаки Кей
В крайна сметка в младостта ми беше така: ако трябваше да спя сам две или три нощи подред, това вече беше повод да започна да пиша стихове за самоубийство.
Джак Никълсън
Четете много - стихове, проза, разкази, вестници, всичко. Прочетете книги и стихотворения, които смятате, че ще ви харесат, и някои, които смятате, че може да не са за вас. Може да се изненадате.
Майкъл Морпурго
Стихове не се пишат - те се случват.
Андрей Вознесенски
Не искам стиховете ми да са сантиментални, въпреки че признавам, че чувството вероятно е по-скоро недостатъчно отчетено в чувствата на много хора през повечето време.
Андрю Моушън
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща