Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Маска" - страница 2
Повечето животи са прекарване в слагане и сваляне на маски.
Гор Видал
Хората имат навика да ме гледат така, сякаш съм огледало, а не човек. Те не ме виждат, виждат собствените си похотливи мисли и след това си слагат бяла маска и ме наричат похотлива.
Мерилин Монро
Духовността в по-голямата си част е маска, носена от безделие, арогантност и алчност.
Робърт Ингерсол
Актьорството е свързано с много деликатни емоции. Ние не слагаме маски. Всеки път, когато актьора играе, той не се крие. Той изразява самият себе си.
Родни Дейнджърфийлд
Живота е маска, посредством на която вселената изразява самият себе си.
Франк Хърбърт
Под маската на правдоподобност обикновено се крие лъжа.
Валентин Домил
Смъкнаха му маската! По-късно се изясни, че това било лицето му!
Леонид Сухоруков
Свободата ще ти струва маската, която носиш. Маската, с която се чувстваш толкова удобно и с която е така трудно да се разделиш, не защото ти пасва кой знае колко добре, а защото си я носила толкова дълго. Свободата е пълно отсъствие на загриженост за самия себе си. Най-добрия начин да престанеш да мислиш за себе си е да се загрижиш за останалите.
Флоринда Донър
Във всички професии всеки усвоява определен израз на лицето и определено държане, за да изглежда такъв, за какъвто иска да го вземат; затова може да се каже, че светът се състои само от маски.
Франсоа дьо Ларошфуко
През останалото време аз, собственото си дете и собствената си акушерка, безкрайно, отново и отново се прераждахме в нова личност, всеки път слагайки нова маска - само за да се връщам отново и отново в първоначалния си вид.
Мари Бенедикт
Казах да внимавате; Подобно на просяците пред портите на храмовете, под стените на религиите са скрити джебчии с маската на свещеници и зилоти; религиите, като пазарите около поклоненията, имат религиозни търговци наоколо; защото религиите са претъпкани; и защото търговията се нуждае от тълпата.
Митхат Джемал Кунтай
Ходя нагоре-надолу по редовете. Главите изглеждат като гумени маски за Хелоуин. Те също изглеждат като човешки глави, но моят мозък няма прецедент за човешки глави на маси или в тигани за печене или където и да е, освен върху човешки тела, и затова мисля, че е избрал да интерпретира гледката по по-успокояващ начин. - Ето ни във фабриката за гумени маски. Вижте хубавите мъже и жени, които работят върху маските.
Мери Роуч
Ядосаният човек означаваше мъжа, който се разхожда гол; Комитетът за приятелство беше маската, която обществото слагаше на хората.
Митхат Джемал Кунтай
За бившите господари е по-лесно да оставят настрана маските, които крият човечността им, отколкото бившите роби да разпознават лицата отдолу. Или да се доверите, че това не е нова маска, която носят.
Надин Гордимър
Ценя искрените и естествени отношения. Често хората носят маски зад които удобно се крият, и едва когато те са самите себе си - тогава е най-ценното.
Андрей Краско
Когато човек гледа себе си много, той не знае какво е лицето му и каква е маската му.
Пио Бароха
Голотата скрива лицето по-добре от всяка маска.
Рафик Шами
Ние никога не сме напълно съвременни на нашето настояще. Историята напредва прикрито; тя се появява на сцената с маска от предходната сцена и ние губим смисъла на пиесата.
Режис Дебре
- Хората не се променят, - меко отвърна Страхът. - Само маските им се развалят и започват да прозират.
Ремигиуш Мруз
Тук е нужен много кураж, нали? Свалете маската и се погледнете в лицето.
Рене Найт
Реших, че всички сме изпаднали от имиджа си в даден момент. Че изневеряваме на маската си.
Сантяго Ронкалиоло
- Днес всички сме кукери, иначе няма да живеете... А под маската - друга маска...
Сергей Абрамов
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща