Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Определение" - страница 2
Любовта по определение е незаслужен подарък; незаслужената любов е самото доказателство за нейната автентичност.
Милан Кундера
Активността е нашето определение.
Имануел Кант
Бракът е правова любов; при такова определение от последната се изключва всичко, което е преходно в нея, капризно и субективно.
Георг Хегел
Не беше ли това определението за дом? Не откъде сте, а там, където ви търсят.
Абрахам Вергезе
Има много думи и определения, които никога не съм губил. Но някои тепърва започвам да разбирам истински.
Мери Пиърсън
Може би най-доброто определение на напредъка биха били непрекъснатите усилия на мъжете и жените да ограничат разликата между удобството на правомощията и неписаната харта.
Надин Гордимър
Иска ми се хората да не смятат за мен за светица - освен ако не са съгласни с определението за светец, че светец е грешник, който продължава да се опитва.
Аун Сан Су Чи
Моето определение за красота е щастие. Вярвам, че когато сте щастливи, той блести и ви прави по-привлекателен и красив човек!
Бианка Балти
За да управлявате системата, човек трябва да споделя вижданията и принципите на мениджърите, а икономистите са само специален вид мениджъри, с изключение на икономисти-учени, които не отговарят на това определение.
Василий Леонтиев
Определението за краен авторитарен е онзи, който е готов сляпо да предположи, че правителствените обвинения са верни, без представени доказателства или възможност да оспори тези обвинения.
Глен Грийнуолд
Всеки, който се определя като н"ърд", не е някакъв гигантски човек, затворен в дупка, който никога не е виждал противоположния пол. Особено с начина, по който е Интернет сега, мисля, че определението става малко по-дифузно.
Джос Уедън
Животът е посягане към нещо или някой. Това е неговото определение.
Елизабет Гаудж
Всеки път, когато някой прочете определението на вида или отвори книга по естествознание и история, на какъвто и да е език, човек неизбежно попада на името на Лин.
Йоханес Йенсен
Аз съм истинското определение на работохолик.
Ким Кардашиян
Всяко правило, несъществуващо в природата на нещата или което не е постоянно, универсално и гъвкаво при прилагането си, не е закон, според всяко правилно определение на понятието закон.
Лизандър Спунър
Право на смяна на правителството с урните, а не с дулото на оръжието; може би най-доброто определение за демокрация.
Елизабет II
Срещите по определение са отстъпка пред недостатъчната организация, защото човек или се среща, или работи. Човек не може да прави и двете едновременно.
Питър Дракър
Добрият технологичен продукт мечтае, че някой ден той ще бъде заменен с нов технологичен продукт. Това е едно от определението на прогреса.
Дъглас Копланд
Понятието на повечето хора за поезия са толкова мъгливи, че мъглата служи като определение за поезия.
Пол Валери
Може би това беше определението за вечен живот: вярата, че следващото поколение ще продължи работата ви напред.
Ан Патчет
Решавам, че понякога определенията са грешни. Дори и да са записани в речник. Идентичностите не винаги са отделни и различни. Понякога СА обвити с други. Понякога, за няколко минути, може би дори могат да бъдат споделени. И ако някога имам късмета да се върна в градината на г-н Бендър, се чудя дали птиците ще видят онова част от него, което е увито в мен.
Мери Пиърсън
Приспособяването на нашата култура към епистемологията на телевизията вече е почти завършено; ние сме приели толкова задълбочено неговите определения за истина, знание и реалност, че неуместността ни изглежда изпълнена с важност, а непоследователността изглежда изключително разумна. И ако някои от нашите институции изглежда не отговарят на шаблона на времето, защо точно те, а не шаблонът, ни се струват неуредени и странни.
Нийл Патрик Харис
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща