Цитати на тема "Боа" - страница 2
Откакто бях много малък, доколкото си спомням, обичах да правя снимки. Знаех още като дете, че когато порасна, ще бъда някакъв художник. Прекрасното усещане, че моят молив докосва хартия, пастел, оформящ форма на звезда в скицата ми, или четката ми, потопена в ярки и цветни бои - тези неща ме въздействат толкова радостно днес, както преди всички тези години.
Ерик Карл
Хората често казват един на друг: аз те обичам. Но когато целувчиците свършат, любовта също свършва. Защото любовта иска жертва, а тази жертва се принася трудно, жал ни е за самите нас, не ни се иска за любимия нещо да направим, да пострадаме, да потърпим, да се смирим, да простим най-дребното. И се получава следното: само как се обичаха, а след десет минути се карат.
Значи любов няма, защото любовта обезателно изисква страдания за любимия: ето заради любимия, заради своята любов аз ще помълча, заради любимия ще потърпя...
Истинска е само тази любов, която не бяга от кръст, не се бои от страдания, готова е за рани и за смърт заради любимия, която във време на изкушения не отпада, а обратно – още повече се възпламенява, още повече се радва поради това, че може да се прояви.
Защото любовта може да се прояви само в изпитания, само в изкушения. Затова и те се допускат от Бога – за да прояви човекът своята любов...
Дмитрий Смирнов