Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мрак" - страница 3
Истинската писменост се намира другаде, в дълбините, в ядрото на земния огън, в сърцето, в мрака на човека. Продължава и остава в баланс между тези две крайности. Затова изморява, изтощава, уврежда здравето.
Сузана Тамаро
Християнската вяра, както аз я разбирам, не е преди всичко въпрос на подписване на твърдението, че съществува Върховно Същество, а вид ангажимент, проявен от човешко същество на края на силите си, потъващо в мрак, болка, и объркване, който въпреки това остава верен на обещанието за трансформираща любов.
Тери Игълтън
Ти си светлина в мрака, нещо, което да вдъхне надежда на хората.
Тринити Фейгън
Родени за мрака, те дръзко пробиват към светлината.
Фридрих Максимилиан Клингер
Не, не е моето време, лято и пролет. Прекалено е лека. Това е твърде забавно. Много по-добре е зимата, толкова е уютно да се увиеш в депресия в зимния мрак...
Арналдур Индридасон
Безкрайно съм удивен от живота, че Земята се върти в безкраен мрак насред Вселената, и аз съм щастлив, че съществувам, но все още нямам никакви религиозни убеждения.
Арън Пол
Ако погледнете сателитни снимки на Далечния изток през нощта, ще видите голяма петна, странно липсваща на светлина. Тази област на мрака е Корейската народно-демократична република.
Барбара Демик
Винаги, когато видите, че нещо върви добре - когато светлината започне да преследва мрака, който заплашва да погълне нашия свят - погледнете внимателно. Там стои водач, който държи тази свещ.
Бил Хайбълс
Тънкият лъч надежда е по-добър от тъмният мрак.
Виктор Метос
Душата ти е търсач, любовник и артист; промяна на формата чрез архетипна енергия, между вашия мрак и светлинни полета, вашето тяло и дух, вашият рай и ад, докато не кацнете в момента на сладкото предаване; когато ти като танцьор изчезваш в танца.
Габриела Рот
Но това е животът. Обикаляме наоколо като слепи мишки, търсейки каквото и да търсим. От мишки до нещастни мъже, от поезията на детския час до мрака на проклетото господство на смъртта, ние никога не спираме да търсим. Защо не можем просто да бъдем?
Грегъри Хюз
Книгите не ме накараха да се разхождам в мрак, тъмнината ме накара да се разхождам в книги.
Джаксън Пиърс
Според всички експерти е време да говоря за това, което преживявам... не мога. Ще ми трябва нова азбука, направена от падане, от изместващи се тектонски плочи, от дълбокия поглъщащ мрак.
Джанди Нелсън
Най-светло от всякога е преди мрака.
Джим Томпсън
Хората живеят в дълбок мрак, но в голямата си част те не се безпокоят от това, накъде отива страната им и са с твърдото убеждение, че с нея никога нищо не се случва. Именно такава жизнена позиция е била възпитана при голяма част от населението и тази позиция пряко играе в ръцете на тайното правителство.
Джон Колман
Всичко си има време. Лошо съставени истории, не приемам. По-добре е историите да вървят по своя път - не можете да го вземете и да го поставите като туристическа палатка. Историята трябва да тече - като река, като песен... дори ако в нея има толкова много непроницаем мрак, както в тази.
Джон Ланган
Какво би било да умреш? Когато мъките и болката преминаха, душата ми щеше ли да отиде при Бога? Или да бъдете хванати в капан, обречени, проклети в изгнание от мрак и болка?
Джули Бери
Колкото и да не обичам да отварям душата си, аз също нямам желание да задълбавам в мрака на нечия друга душа.
Джуничиро Танидзаки
Вие каните присъда в живота си всеки път, когато съдите другите. За да избегнете тази покана за негативизъм, най-добре е да спрете да се фокусирате върху мрака на другите. Вместо това обърнете внимание на техните силни страни. Днес бъдете кон със капаци и гледайте само доброто. Докато развивате тази сила, ще привличате положителни сили в живота си.
Йехуда Бърт
Уморих се от литературата: само мълчанието ме утешава. Ако продължа да пиша, това е защото нямам какво повече да постигна на този свят, освен да чакам смъртта. Търсене на думата в мрака. Всеки малък успех ме нахлува и ме поставя пред всички. Копнея да се въртя в калта. Едва мога да контролирам нуждата си от самоунижение, жаждата си за разврат и разврат. Грехът ме изкушава, забранените удоволствия ме примамват. Искам да бъда и прасе, и кокошка, след което да ги убия и да пия кръвта им.
Кларис Лиспектор
Но не забравяйте кой сте всъщност. И не говоря за така нареченото ти истинско име. Всички имена са измислени от някой друг, дори това, което родителите ви са ви дали. Вие знаете кой сте всъщност. Когато сте сами през нощта, гледате нагоре към звездите или може би лежите в леглото си в пълен мрак, вие познавате онзи безимен човек във вас...Мускулите ви ще се втвърдят. Така ще бъде и сърцето и душата ви. Това е необходимо за оцеляване. Но не губете връзка с този човек дълбоко във вас, в противен случай изобщо няма да оцелеете.
Луис Сакър
Щастието и депресията не могат да цъфтят на една и съща лоза. Някои хора потвърждават неволите си и молят за съчувствие. Други, за съжаление, хвърлят мрак, където и да отидат. Тези бедни души се родиха болни и уморени.
Луис Съливан
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща