Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мрак"
Хората приличат на прозоречни стъкла. Те блестят и сияят, когато свети слънце, но когато се възцари мрак, тяхната истинска красота се открива само благодарение на светлина идваща отвътре.
Елизабет Кюблер-Рос
Светлината си мисли, че се движи по-бързо от всичко друго, но греши. Без значение колко бързо се движи тя, винаги открива, че мракът е стигнал там първи и я чака.
Тери Пратчет
Приятелят в моите несгоди винаги ще ценя най-много. Мога по-добре да се доверя на онези, които помогнаха за облекчаване на мрака на моите тъмни часове, отколкото на онези, които са толкова готови да се насладят с мен на слънцето на просперитета ми.
Юлисис Грант
Хуморът е убежище, в което умните хора се крият от мрак и мръсотия.
Александър Валентинович Вампилов
Мракът не може да разсее тъмнината: само светлината може да направи това. Омразата не може да унищожи омразата: само любовта може да го направи. Омразата умножава омразата, насилието умножава насилието, а грубостта умножава грубостта.
Мартин Лутър Кинг
Пред любовта са безсилни ужаса и мракът на смъртта.
Хенрик Ибсен
Уважаеми читателю, традиционните човешки силови структури и тяхното царуване на мрака предстои да станат остарели.
Бъкминстър Фулър
В думите "бог" и "религия" виждам тъмнина, мрак, вериги и камшик.
Висарион Белински
Мрак... Когато всичко, което познаваш и обичаш... ти е отнето толкова грубо... всичко, за което можеш да мислиш е гняв, омраза и дори отмъщение... и никой не може да те спаси.
Масаши Кишимото
Времето отмива всичко, независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко, времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак, а понякога ги губим в него.
Стивън Кинг
Нека това бъде урок за всички нас, каза проповедникът. Някой ден ще вървиш в мрака и истината ще лъсне, а зад теб ще има живот, който никога повече не искаш да видиш.
Колъм Маккан
Докато не видим тъмнината на някого, ние всъщност не знаем кои са те. Докато не простим нечий мрак, ние всъщност не знаем какво е любов.
Мариам Уилямсън
Тези, които не чувстват мрака, никога не ще поискат светлина.
Хенри Томас Бъкл
Отивам в стаята си, пия, пуша цигари и си мисля за нея. Пия и пуша и си мисля за нея и в определен момент идва мрак и паметта ми се проваля.
Джеймс Фрей
И тогава се появи нов екран, такъв, който никога не бях виждал преди, дори не бях чувал за него. Това ми даде избор. Аз самият можех да стана новият Властелин на мрака или бих могъл да залагам и да се прераждам. Избрах разумно.
Лори Халсе Андерсен
Поетът е славей, който стои в мрака и пее, за да почете собствената си самота със сладки звуци.
Пърси Шели
Дълбочината на мрака, до която можете да се спуснете и все още да живеете, е точна мярка за височината, до която можете да се стремите да достигнете.
Плиний Стари
Думите ми изглеждат ли тъмни за теб? Мрак в душите ни - не мислите ли?
Джеймс Джойс
...от това, което знаеше за Съществата на Мрака, те нямаше да си губят времето, поставяйки сложни капани. Те просто ще изядат някого.
Мерседес Лаки
Животът ми изглеждаше като стъклен тунел, през който се движех все по-бързо всяка година и в края на който имаше мрак. Когато промених мнението си, стените на стъкления ми тунел изчезнаха. Сега живея на открито.
Дерек Парфит
Дори и най-малката светлина може да расте, докато не остане мрак.
Джина Шоуолтър
Познавате деца, които винаги си играят със силите на мрака.
Кели Армстронг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща