Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съкровище"
Остроумната жена е съкровище; а остроумната красота е сила.
Джордж Мередит
Аз съм океан, понеже съм много дълбока. Ако се потопите в мен достатъчно дълбоко, ще откриете потънали съкровища.
Кристина Агилера
Хубавата жена се харесва на очите, добрата жена се харесва на сърцето. Едната е бижу, а другата съкровище.
Наполеон Бонапарт
Единственото съкровище на човек е неговата памет. Само в нея е неговото богатство или бедност.
Адам Смит
Моята ранна и непобедима любов към четенето - не бих заменил за съкровищата на Индия.
Едуард Гибън
Някои от най-големите ни исторически и художествени съкровища, които съхраняваме с куратори в музеи; други, които вземаме на разходки.
Роджър Карас
Именно слизайки в бездната, ние възстановяваме съкровищата на живота. Там, където се спънеш, там е съкровището ти.
Джоузеф Камбъл
Във всяка пещера, в която ти се боиш да влезеш, е скрито съкровището, което търсиш.
Джоузеф Камбъл
Най-голямото съкровище е добрата библиотека е.
Висарион Белински
Църквата винаги е била готова да замени съкровищата на небето, за пари в брой.
Робърт Ингерсол
Знанието е съкровище, но практиката е ключът към него.
Томас Фулър
Изкуството не е съкровище в миналото или внос от друга земя, а част от настоящия живот на всички живи и създаващи народи.
Франклин Делано Рузвелт
Старите хора са като музеи: тях ги посещават не заради фасадата, а заради съкровищата, които се пазят вътре.
Жана Моро
Човекът - висш продукт за земната природа. Човекът - сложна и неуловима система. Но за да може да се наслаждава на съкровищата на природата, човек трябва да бъде здрав, силен и умен.
Иван Павлов
Животът беше съкровище. Единственото съкровище.
Октавия Е. Бътлър
Прочетох "Островът на съкровищата" за първи път в университета. И тогава започнах да забелязвам колко неразрешени са някои неща. По-късно разбрах, че Стивънсън се интересува от продължения и се чудех дали щеше да се върне към него, ако беше живял по-дълго.
Андрю Моушън
Щастието винаги е страничен продукт. Вероятно е въпрос на темперамент и доколкото знам, може да е от жлези. Но това не е нещо, което може да се изисква от живота и ако не сте щастливи, по-добре спрете да се тревожите за това и вижте какви съкровища можете да извлечете от собствената си марка нещастие.
Робъртсън Дейвис
Сенките са хладни и спокойни места за онези, чиито умове са претоварени със съкровища.
Ева Ибътсън
Пазят истината под ключ като безценно съкровище тези, които най-малко я ценят. (936)
Станислав Йежи Лец
По-добро е малкото със страх от Господа, отколкото много съкровища с безпокойствие. Притчи 15:16.
Соломон
Нашата икономическа система, работеща с цел печалба и разхищение и основана предимно на добивната промишленост, е причината за изменението на климата. Пропиляхме земното съкровище и вече не можем да го използваме евтино.
Вивиан Уестууд
Кръвта на хората е най-свещеното ни съкровище, но трябва да се използва, за да се спаси повече кръв в бъдеще.
Ернесто Че Гевара
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща