Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Оправдание"
Жената - това е пирон, на който остроумеца закача своите шеги, проповедника - своите поучения, циника - своето мърморене, и грешника - своите оправдания.
Хелън Роулънд
Само успешните престъпления намират оправдание.
Джон Драйдън
Състоянието на война служи единствено като оправдание за тирания у дома.
Александър Солженицин
Когато човек започне да го е жал за себе си или да измисля оправдания за своите неуспехи, той започва постепенно да умира.
Наполеон Хил
Бракът не пречи на щастието на тези, които могат да бъдат щастливи; а на останалите поне дава оправдание за оплаквания.
Жан Ростан
Компютър - единственият съперник, който не намира оправдания, когато губи от мен.
Боби Фишер
Всъщност насилието като символ на нарастващата ни ирационалност е имало все по-голяма роля в дейността сама по себе си, когато не може да бъде направено възможно оправдание, че дейността се стреми да разреши проблем.
Карол Куигли
Оправданията са лъжи, които казвате на себе си. Прекратете да хленчите, да се жалвате и да се държите като деца. Оправданията прави човек беден.
Робърт Кийосаки
Съдбата е лъжа. Съдбата е оправдание за зверството. Това е средството, с което убийците се въоръжават срещу порицание. Това е дума, предназначена да застане на мястото на етиката, отричайки целия морален контекст.
Стивън Ериксън
Ако съм изчерпал оправданието, съм стигнал до твърда земя и лопатата ми е вдигната. Тогава съм склонен да кажа: Това е просто онова, което правя.
Лудвиг Витгенщайн
Справянето със сложността е неефективна и ненужна загуба на време, внимание и умствена енергия. Никога няма оправдание нещата да са сложни, когато биха могли да бъдат прости.
Едуард де Боно
Пиша моите пиеси, за да създам оправдание за пълноценна актьорска игра и изпълнение.
Ерик Богосян
Друго оправдание за изучаването на философия е, че за много хора това може да бъде много приятно занимание. Има какво да се каже за тази защита на философията. Опасността му е, че може да се приеме, че свежда философската дейност до еквивалента на решаване на кръстословици.
Найджъл Уорбъртън
С тях съм приключил; съжалението е оправдание за хора, които са се провалили.
Нед Визини
На някои разумът е даден само за оправдание на собствените постъпки, а не за тяхното ръководене.
Гюстав Льобон
Концепцията за справедливост не може да бъде изведена от очевидни предпоставки или условия на принципите; вместо това, нейното оправдание е въпрос на взаимна подкрепа на много съображения, на всичко, обединено в едно съгласувано мнение.
Джон Ролс
Няма необходимост да търсите причина за оправдания за това което правите - вие просто трябва да правите това което искате. И понякога именно това, което за другите е грешно е именно това което за вас е нужно. Вие трябва да го правите без да се стеснявате.
Кристен Стюарт
Оправданието на управлението на мнозинството в политиката не може да се намери в нейното етично превъзходство.
Уолтър Липман
Можеш да бъдеш тъжен. Или зъл. Или смачкан. Или безумен. И всеки път мога да намираш за себе си оправдание. Но не можеш да бъдеш скучен. Защото за този, който е скучен, не съществуват никакви оправдания.
Виго Мортенсен
Съдбата не приема оправдания.
Зигмунд Фройд
По-добре е просто да послушаш гласа на своите страсти, отколкото да унижаваш разума, търсейки за тях оправдание.
Жан Ростан
Гневът е собствено оправдание и собствена награда.
Ан Ривърс Сидънс
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща