Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Мъдрец" - страница 2
Чакала стене, когато е гладен, при всеки глупак има достатъчно глупост за тъга, и само мъдрецът раздира със смехът си завесата на битието.
Исак Бабел
За боговете няма по-голямо удоволствие от това да съзерцават борбата на мъдреца с лишенията.
Сидни Смит
Любовта е болест от такъв тип, че не щади нито мъдреци, нито идиоти.
Албер Камю
Няма по-добро доказателство от това, че човек - не е философ и не е мъдрец, както това обстоятелство, че той иска целия свой живот да направи мъдър и философски.
Джакомо Леопарди
Истината е една. Мъдреците говорят, използвайки много имена.
Джоузеф Камбъл
Истинският мъдрец е убеден в тази истина: "Всичко в този свят отива към по-добро".
Климент Александрийски
Даже мъдрецът се избавя от страстта към славата, едва след всичко останало.
Публий Корнелий Тацит
Лично аз съм повече от всякога съм склонна да вярвам, че Протоколи на Ционските мъдреци са истински. Без тях не виждам как човек би могъл да обясни нещата, които се случват днес. Повече от всякога мисля, че евреите са в дъното на всичките ни проблеми.
Неста Х. Уебстър
Мъдрец - повече, от колкото Бог: той поправя злото, което Бог допуска в нашия нелеп земен свят.
Пиер Марешал
Невъзмутимостта на мъдреците е само умението да се скриват чувствата дълбоко в сърцето.
Франсоа дьо Ларошфуко
По отношение на нравствеността са верни единствено следните слова на древните мъдреци: да бъдеш нравствен означава да живееш съгласно нравите на своята страна...
Георг Хегел
Само мъдрецът успява да прави всичко съобразно волята си.
Цицерон
Персонажът вече не се оформя само от двама сериозни, мърдащи експерти. Сега целият свят е мъдрец.
Маршал Маклуън
Рекламите са внимателно проектирани от мъдреците на мъдростта на Медисън Авеню за полусериозно излагане.
Маршал Маклуън
По-добре да приемеш от мъдреца отрова, отколкото от глупака лекарство.
Омар Хаям
Приятните маниери съставляват добродетелите на придворните и почти пороците на мъдреца.
Саади
Глупакът и мъдрецът, гледайки едно едно и също дърво, виждат различни дървета.
Уилям Блейк
Новите мисли се измислят от мъдреците, а се разпространяват от глупаците.
Хайнрих Хайне
Какво може да бъде по-важно за мъдреца, от добрата памет?
Джордж Халифакс
Дълбоко в душата си мъдреца знае тази истина: единствения способ да помогнеш на себе си е да помогнеш на други хора.
Елберт Хъбард
Какъв мъдрец трябва да си, че да живееш в наше време като светец!
Веселин Георгиев
Само мъдрецът може да бъде безразличен към истината и лъжата.
Веселин Георгиев
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща