Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Изобретение" - страница 2
Архитектурата е изобретение.
Оскар Нимайер
Аз съм изобретател. Започнах да се интересувам от дългосрочните тенденции, защото едно изобретение трябва да има смисъл в света, в който е завършено, а не в света, в който е стартирано.
Рей Кързуайл
Благодарение на най-великото изобретение от последните години, будилникът, който възпроизвежда MP3, вече мога да избирам песента, която да ме събужда сутрин.
Роб Шефийлд
Много от младото поколение познават името ми по неясен начин и го свързват с гротескни изобретения, но не вярват, че някога съм съществувал като личност. Те мислят, че съм нечовек, просто име, което означава заплетена мрежа от тръби или жици или струни, които предполагат машини. Моето име за тях е като вита стълба, телешки котлети, бръснарски сърбеж - термини, които ви дават непосредствена представа за това какво означават.
Руб Голдбърг
Трябва активно да мислим как биха изглеждали нашите изобретения, ако бъдат експлоатирани от някой с по-малко морален компас и да решим дали светът наистина ще бъде по-добре с тях в него.
Хана Фрай
Има цяло поколение млади хора, които са изправени пред така нареченото "възстановяване без работа". Необходимостта е майката на изобретението. Те са навсякъде по света и създават нови компании.
Дон Тапскот
Времето винаги е било използвано срещу нас на определено ниво. Изобретението на часовника ни направи отговорни пред работодателя, даде ни стандартна мярка и управление на хронометъра, а също така доведе до изискването лихвоносната валута да расте с течение на времето, изискването за разширяване на нашата икономика.
Дъглас Рушкоф
Паметта принадлежи на въображението. Човешката памет не е като компютър, който записва неща; тя е част от въображаемия процес, при същите условия като изобретението.
Ален Роб-Грийе
Духът на приключенията, за да обхване новото и невероятната вяра в силата на изобретението, ме привлече към руския авангард.
Заха Хадид
Тъй като си представяме, можем да разполагаме с изобретения и технологии. Всъщност играта, а не необходимостта е майката на изобретението.
Алисън Гопник
Какво има по-непокорно от морето с неговите ветрове, неговите торнада и бури? И все пак в коя част от своите произведения природата е била по-подкрепена от изобретателността на човека, отколкото в това, от неговите изобретения на платна и гребла?
Плиний Стари
Човек - това е неотдавнашно изобретение. И краят му, вероятно е недалече.
Мишел Фуко
Водородната бомба: изобретение, позволяващо да приключите със всички изобретения.
Робърт Орбън
Всички изобретения и напредък идват от намирането на връзка между две идеи, които никога не са се срещали.
Тиодор Зелдин
Никога не съм се занимавал с тези изобретения, които не биха опростили живота на другите.
Томас Едисън
Историята е постоянно състезание между изобретения и катастрофи.
Франк Хърбърт
Цитатът е изобретение, позволяващо да се пишат глупости за чужда сметка.
Веслав Брудзински
Есперанто е ненужно изобретение. При хората вече има универсален език - лъжата. Всички лъжат, за всичко и през цялото време.
Майкъл Маршал Смит
Ние създадохме НАТО. Това беше изобретение на Съединените щати за колективната сигурност на Европа. Желанието на Русия от 1947 е да разбие НАТО.
Малкълм Нанс
Изобретението, а не копието на реалността, е истината на изкуството.
Маседонио Фернандес
По този начин първата ултраинтелигентна машина е последното изобретение, което човек трябва да направи, при условие че машината е достатъчно послушна, за да ни каже как да я държим под контрол.
Ник Бостром
Корпорацията с ограничена отговорност е най-голямото единично изобретение на съвременността.
Никълъс Мъри Бътлър
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща