Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Призрак"
Призрак броди из Европа – призракът на комунизма.
Карл Маркс
Миналото е призрак, бъдещето е мечта и всичко, което някога имаме, е сега.
Бил Козби
Всяка любовна история е история за призраци.
Дейвид Фостър Уолъс
Повече от половин век след адът на Холокоста, но неговият призрак до сега надвива над света и не дава да се забрави за него.
Ирена Сендлерова
Зомбита, призраци - без значение как се наричат - тези лунатици са най-голямата заплаха за човечеството, с изключение на самото човечество.
Макс Брукс
Някои са преследвани от призраци. Аз съм преследван от истории.
Джийн Улф
Да бъдеш радостен означава да бъдеш безумец в свят на унили призраци.
Хенри Милър
В изгнание човек не е нищо друго освен призрак... Престанах да съществувам, когато отидох в изгнание.
Рейналдо Аренас
Най-доброто време за разговор с призраци е точно преди да изгрее слънцето.
Лори Халсе Андерсен
Вярвам, че сте създали метафорична вселена, в която можете да изразите най-мрачните си страхове. В един аспект, да, вярвам в призраци, но ние ги създаваме. Преследваме себе си и понякога вършим толкова добра работа, че губим представа за реалността.
Лори Халсе Андерсен
Нищо не е по-голямо от това да скъсаш веригите от телата на хората - нищо по-благородно от това да унищожиш призрака на душата.
Робърт Ингерсол
Ако не вярваш в призраци, никога не си бил на семейни срещи.
Ашли Брилиант
Колкото повече остарявате, толкова повече живеете с призраци.
Ник Тошес
Може би именно този призрак най-много преследва работещите мъже и жени: планираното остаряване на хората е парче с планираното остаряване на нещата, които те правят. Или продават.
Стъдс Търкъл
Той можеше да ме счита само за живия труп на евентуално самоубийство, човек, мъртъв от срам, идиотски призрак.
Дадзай Осаму
Реалността, струва ми се, е много по-страшна от всяка история за мъртъвци, призраци или извънземни.
Джордж Ромеро
Има много други средства, които обещават предузнаването на бъдещите неща: освен издигането и заклинанието на заминалите призраци, конференцията също с фамилиарни и адски духове. И всичко това се разбра в наши дни, че не е по-добро от суета и фалшиви илюзии.
Плиний Стари
Във всяка епоха ние водим борба с някакви призраци.
Малкълм Бредбъри
Родил съм се в страна и семейство, където към призраците се отнасят сериозно. Разбират ги, и ги обичат. Всеки член на семейството ми поне веднъж в живота се е сблъсквал с призраци. Призраците са реални, и аз не се съмнявам в това от детството ми.
Гийермо дел Торо
Паметта би била прекрасно нещо, ако тя не устройваше срещи на теб с призраците от миналото.
Итън Хоук
Страдащите от безсъние по-добре от другите чувстват, какво означава да си призрак.
Майкъл Кънингам
Перфектни устройства: лекари, призраци и врани. Можем да правим неща, които другите герои не могат, като да ядем скръб, тайни от раждането и да водим театрални битки с езика и Бог.
Макс Портър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща