Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Покой" - страница 2
Харесва ми принципа "остави всички в покой.". Даже като дете ме дразнеха хора, които искаха всички да научат, как да живеят.
Клинт Истууд
Повечето неща, от които се нуждаем, за да бъдем най-пълноценни, никога не са заети. Те растат в покой.
Марк Бюканан
Душевният покой може да се намери не в работа или в удоволствие, ме в света или в манастира, а само в своето сърце.
Уилям Съмърсет Моъм
В крайна сметка стигаме до точката, в която започваме да осъзнаваме, че няма да намерим покой, доволство, щастие, сила, безстрашие - всички неща, които в сърцето си бихме искали да имаме - извън нас.
Гай Финли
Нашият истински дом е мястото на абсолютен покой, пълно приемане и съвършена любов.
Майкъл Нютън
Желая ти да станеш това, което можеше да излезе от мене, ако се бях появил на този свят при толкова благоприятни условия. Можеш да оправдаеш, а можеш и да разрушиш най-добрите ми надежди. Може би е неправилно и едновременно с това неразумно да възлагам най-добрите си надежди на друг човек и с това да подкопавам собствения си покой. Но кой друг, ако не природата е виновна за това, че дори и съвсем не слаби хора проявяват бащински слабости.
Хайнрих Маркс
На риболов ходят не заради рибата, а заради душевен покой.
Нийл Геймън
Този, който иска да живее в мир и покой, не трябва да казва всичко, което знае, и да преценява какво вижда.
Бенджамин Франклин
Покоят е възможен само когато не забравяте за миналото и чакате нещо в бъдещето.
Зелда Фицджералд
След отчаянието настъпва покой, а от надеждите полудяват.
Анна Ахматова
... не търси в другите хора това, което не ти дава покой на теб самият.
Марк Дюген
Отнема прекалено много любов, за да оставите близките си в покой.
Мартин Еймис
Сърдечният покой е рядък дар.
Нагиб Махфуз
Притежаваш усърдие, но се научи, че душевният покой е също скъп дар.
Нагиб Махфуз
Човек не може да бъде щастлив, ако сърцето му се вълнува от безпорядъчни желания; ако благополучието на ближния предизвиква в него завист; користолюбието го кара да иска чуждото, а честолюбието и ненавистта го лишават от душевен покой. От това следва частта за възпитанието, имащо за предмет образоването на сърцето и нареченото от учените нравствено възпитание.
Николай Новиков
Суеверието, завладяло душата на човек, е способно завинаги да наруши нейния покой.
Пол-Анри Дитрих Холбах
На света няма щастие, но има покой и воля...
Светлана Алилуева
Нека имате три главни лекаря - весел характер, покой и умереност които никога да не те напускат. Винаги следвай съветите им и се доверявай на техните предписания.
Арнолд от Виланова
Страстта се побеждава само от онзи, който е спечелил чрез покой на духа съвършеното видение; идва чрез удовлетворението, което е независимо от света.
Шантидева
Ако човек няма лицензия за живот в лъжа, той не може да живее в мир и покой.
Ървинг Уолъс
Вече не чакам никого. И това съвсем не е страшно. В замяна на надеждите аз придобих покой.
Адолфо Биой Касарес
Книгата е нещо устойчиво, което идва само в свят, където уютът и покоят е в дома, когато човек е сит и спокоен, ето тогава той вечер може да седне покрай огъня, да погали котката и с любов да разтвори книга. Това са вълшебни минути!
Валентин Пикул
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща