Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Драма"
Централната драма на нашата епоха е как западните и азиатските народи трябва да намерят поносима основа за съвместно съществуване.
Уолтър Липман
През цялата драма - независимо дали е проклета или не - Любовта позлатява сцената, а жените ръководят сюжета.
Ричард Шеридан
Мисля, че журналистиката се измерва с качеството на информацията, която представя, а не с драмата или пиротехниката, свързани с нас.
Боб Удуърд
Като форма на изкуството операта е рядко и забележително творение. Според мен тя изразява човешката драма така, както не може да бъде изразена по никакъв друг начин, или поне не така красиво.
Лучано Павароти
Подхождам към комедия по същия начин, по който правя драма. Опитвам се да го направя възможно най-реално.
Марк Уолбърг
Това, което ни позволява като хора да преживеем психологически живота на земята, с цялата му болка, драма и предизвикателства, е чувството за цел и смисъл.
Барбара де Анджелис
Тайната на човешката душа се заключава в психическите драми от детството. Стигнете до дъното на тези драми, и изцелението ще дойде.
Зигмунд Фройд
Насърчаването на младите хора да вярват в себе си и да намерят собствения си глас, независимо дали става дума за писане, драма или изкуство, е толкова важно, за да даде на младите хора чувство за собствена стойност.
Майкъл Морпурго
Правех много драма, но ми се струва, че комедията е моята сила.
Тараджи Хенсън
Този свят е създаден от Божия страх от уединение. С други думи, ние, създанията, нямаме друго значение освен да разсейваме Създателя. Бедни клоуни на абсолюта, забравяме, че живеем драми за скуката на зрител, чиито пляскания никога не са стигали до ушите на смъртен.
Емил Чоран
Всеки вижда драмата от собствената си гледна точка.
Жан-Мари Льо Пен
На никого не е по силите да избегне долината от сълзи, но болката ще бъде по-малка, ако престане да се счита за главен герой на собствената си драма.
Ленард Коен
На първо място, трябва да се признае, че разпадането на Съветския съюз беше най-голямата геополитическа катастрофа на века. За руския народ това се превърна в истинска драма. Десетки милиони наши съграждани и сънародници се оказаха извън руската територия. Епидемията от разпад се разпространи и в самата Русия.
Владимир Путин
Не подценявам комедията в сравнение с драмата. Ни най-малко.
Бен Стилър
Щастието е кратък епизод в общата драма и болка.
Томас Харди
Любовта е драма на противоречия.
Франц Кафка
Научете се да гледате как се развива драмата ви, като същевременно знаете, че сте нещо повече от драмата си.
Рам Дас
Във всеки даден момент има много повече, отколкото обикновено възприемаме, и че самите ние сме много повече, отколкото обикновено възприемаме. Когато знаете това, част от вас може да застане извън драмата на живота си.
Рам Дас
Основният въпрос в драмата, начинът, по който ме научиха, винаги е: "Какво иска главният герой?" Това е драмата. Стига се до това. Не става въпрос за тема, не за идеи, не за настройка, а за това, което главният герой иска.
Дейвид Мамет
Архитектурата разпределя маси и обеми. Вдъхновението превръща инертните камъни в драма.
Льо Корбюзие
Когато бях на пет, се преместихме във Вирджиния и живеехме в стара крепост, заобиколена от ров. Така че, когато чух истории за американската история, имах чувството, че тези драми се случват точно в собствения ми двор.
Мери Поуп Озбърн
Всички винаги казват, че конфликтът е драма и аз съм съгласен, но също така не мисля, че имаш нужда от драма навсякъде.
Ноа Хоули
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща