Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сънище" - страница 3
Най-интересното в сънищата е че те събират в подсъзнанието всички неща, които според нас, не си подхождат едно с друго, тъй като ти сам снимаш своето собствено кино. Понякога се събуждаш след сън с човек, с когото не си се виждал вече пет години, а усещането е че той е бил тук и сега. Считам, че такива образи от нашето подсъзнание играят с нас, лъжат ни. Не мисля, че в сънищата можеш да видиш своето бъдеще.
Рихард Круспе-Бернщайн
Истината за това да си писател е, че не ти избираш историите, които разказваш, а историите избират теб. Следователно не избирате и героите. Романите са като сънища, които сънувате с отворени очи; те са книги, които се появяват в главата ви със същата привидна непосредственост, както се появяват в сънищата ви през нощта. Един писател винаги пише своите мании и истината е, че през целия живот ние в крайна сметка пишем едно и също нещо по различни начини.
Роса Монтеро
Събудих се изведнъж, малко след 5:30 сутринта, с онова прекрасно усещане, което трае само част от секундата, когато не знаеш къде се намираш - дори не знаеш на кой континент се намираш! Скочих от футона и отидох до компютъра си, за да отбележа малкото фрагменти от съня, които все още можех да задържа, преди напълно да се стопят в утринната мъгла на ума. Сложността и объркването на приключението ме заредиха с добро настроение: приемам подобни сънища като знак, че мозъкът ми работи добре.
Седрик Вилани
Обръщайте внимание на своите сънища понеже са твоите най-добри съветници.
Сюзън Фрейзър Кинг
Погледнете опита си в сънищата, за да знаете как ще се справите със смъртта. Потърсете своя опит със съня, за да откриете дали наистина сте будни или не.
Тензин Уангял Римпоче
Всяка нощ ние виждаме ярки сънища, но на сутринта забравяме деветдесет процента, от това което сме сънували. Ето затова на обществото така са нужни поети. Те помнят за нас нашите сънища.
Том Робинс
Сънищата са една от възможностите на нашия мозък да се справи с проблемите, които не са решени наяве.
Хилари Дъф
За сънищата не съществуват правила.
Чарлз де Линт
Във всеки идеален малък град, ако копаете, ще се намери нещо грозно. Няма сънища без кошмари.
Блейк Крауч
Сънищата не означават нищо!
В. С. Ендрюс
В сънищата няма заключени врати.
Греъм Суифт
Синхронностите се изразяват чрез случайни срещи и природни събития, както и в сънища и свръхестествени епизоди.
Даниел Пинчбек
Традиционният хедонизъм ... се основаваше на прекия опит на удоволствието: вино, жени и песен; секс, наркотици и рокендрол; или какъвто и да е местният вариант. Проблемът от капиталистическа гледна точка е, че на всичко това има присъщи ограничения. Хората се насищат, отегчават ... Съвременният самоилюзорен хедонизъм решава тази дилема, защото тук това, което човек наистина консумира, са фантазии и сънища за това какъв би бил даден даден продукт.
Дейвид Грейбър
И кой съм аз, за да съдя? Глиганът в гората има свои нужди и може би мечти и сънища.
Джо Р. Лансдейл
Ако сънувате и не харесвате сънищата си, променете ги и/или се събудете. На повечето хора не им хрумва, че всъщност могат да сътворят в сънищата си, докато спят. Това се нарича осъзнато сънуване. Ако не ви харесват сънищата, докато сте в тях или когато се събудите, върнете се и ги променете. Това ще промени дълбоко вашата реалност към по-добро.
Джошуа Дейвид Стоун
Има сънища, които ни потапят в сън, има сънища, които не позволяват да заспим.
Ерик-Еманюел Шмит
Не обичам ужасни сънища, въпреки че съм въоръжен срещу тях със средство, измислено от моя Хрюндик: трябва да се свиеш на топка, това е всичко. Сега, ако можете да се свиете на топка, за да се отървете от кошмарите на реалния живот...
Елена Топилска
Тя се усмихна нервно: - Сънищата се раждат в главата, но в крайна сметка те са под краката.
Елена Феранте
Умът ни е като солиден кораб, плаващ в морето на безумието и сънищата.
Алехандро Ходоровски
Историите имат тенденция да проникват през блестящите стени на мембраната, разделящи вселените. Те шепнат и пърхат като перата на птиците, от остров до сушата и обратно. Те падат в сънища като дъжд.
Кели Барнхил
Ние си спомняме само малка част от нашите сънища.
Керстин Гир
Сънищата могат да бъдат толкова реални, колкото самата реалност.
Клаус Хагерюп
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща