Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Сънище"
Сънищата са царският път в безсъзнанието.
Зигмунд Фройд
Знаеш, че си влюбен, когато не можеш да заспиш, защото реалността най-после е по-добра от сънищата ти.
Доктор Сюс
Най-добрият способ да направите своите сънища истина е да се събудите.
Мохамед Али
Аз вярвам на всичко, докато не бъде опровергано. Така че вярвам във феи, митове, дракони. Всичко съществува, дори ако е само в ума ти. Кои може да каже, че сънищата и кошмарите не са толкова реални като случващото се тук и сега?
Джон Ленън
Както душата вижда сънища, тя е театър, актьори и публика.
Джоузеф Адисън
Най-истинският ни живот е когато сме будни в нашите сънища.
Хенри Дейвид Торо
Жените, както и сънищата, никога не са такива, каквито искаш да ги видиш.
Етиен Рей
Не очаквам моите сънища да интерпретират живота ми, а по-скоро моят живот да интерпретира сънищата ми.
Сюзан Зонтаг
Истинските неща в тъмнината не изглеждат по-истински от сънищата.
Мурасаки Шикибу
Емоционално нямам картинна книга, илюстрирана със спомени от първите ми пет години, но външно имам впечатления, които притежават преследваща яркост, сравнима само с текстурата на сънищата, когато сънищата са бурно живи.
Е. Ф. Бенсън
Персонажите от сънищата ти лапат от твоята чиния. (871)
Станислав Йежи Лец
Ако имаш някого, комуто можеш да разказвеш сънищата си, нямаш право да се считаш за самотен.
Фаина Раневска
И сънищата, и митовете са важни съобщения от нас за нас. Ако не разбираме езика, на който са написани, пропускаме страхотна възможност да разберем какво знаем и казваме на себе си в тези часове, когато не сме заети с манипулирането на външния свят.
Ерих Фром
Искам да си запазя сънищата, дори лошите, защото без тях оставам без нищо цяла нощ.
Джоузеф Хелър
Сънищата са отражение на реалноста. Реалността отражение на сънищата.
Зигмунд Фройд
Знам всичко за сънищата, които те карат да искаш да крещиш.
Майкъл Томас Форд
Сънищата са доказателство, че ние сме създания, които произвеждат повече значение, отколкото сами можем да разберем.
Марк Кингуел
Сънищата са само сънища, докато не се събудите и ги реализирате.
Нед Визини
Имайте предвид, че практиката на тълкуване на сънища обикновено не е полезна за духовен напредък. ... Хората кодифицират нещата и събитията като положителни или отрицателни въз основа на културата. Дори в рамките на една култура може да има вариации на кодификация. По този начин анализът на сънищата от обикновения човек често може да доведе до объркване поради лични спекулации и умствена гимнастика.
Бхакти Тиртха Свами
Древните писания ни казват, че човекът е повече от физическото тяло. Всъщност имаме две тела: физическо и астрално, или фино. Но ние сме душата! Според древните ведически писания на Индия, размерът на душата е 1/10 000 на върха на кичур коса. Той се намира в областта на сърцето и е действителната жизнена сила. Физическото, както и астралното или финото тяло, действа като покривало или костюм, който душата носи в своето пътуване из материалната сфера. Докато преминаваме от костюм в костюм или от тяло в тяло чрез процеса, известен като прераждане, впечатленията от предишни животи се отпечатват върху финото тяло и се носят с нас през всеки живот. В състояние на сън дейността във финото тяло става по-доминираща от дейността във физическото тяло. Нашите сънища често са впечатления, натрупани от много животи.
Бхакти Тиртха Свами
Помислете за състоянието на ума си - вашето съзнание - преди да заспите. Това е изключително важно. Поемете ангажимент да отделите поне петнадесет минути за одухотворяване на съзнанието си преди лягане. Прочетете нещо духовно, слушайте духовен дискурс или музика или участвайте в дискусия на духовна тема. Избутайте настрана хаоса и объркването, които са били част от деня ви, и се съсредоточете върху духовната реалност. По този начин ще се подготвите за следващите шест до осем часа сън. Ако си позволите да се съсредоточите духовно, ще предоставите по-малка възможност на негативните елементи да навлязат в сънищата ви. Тогава можете да се възползвате най-много от състоянието на сън.
Бхакти Тиртха Свами
Те имаха мечти, но ги наричаха сънища, защото не бяха свързани с реалността, бяха далечна неизвестност, невъзможност, никога нямаше да се сбъднат.
Джеймс Фрей
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща