Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Творение" - страница 4
Стилът на автора, както и изяществото на всяко негово творение, зависят обаче не толкова от неговия гений, колкото от липсата на гений, от неговия характер.
Джорджо Агамбен
За да разберете добре същността на творбата, трябва да влезете в кожата на създадения герой, да осъзнаете дълбоко чувствата, които той изразява, и да ги почувствате така, че да ви се струва, че това е ваше собствено творение.
Жан-Батист Барониан
Човекът е толкова наивен и толкова чистосърдечно се изненадва от всичко около себе си, че започна да се смята за венецът на творението. Той написал историята за съзвездията и тези съзвездия и дори целият свят, му се струва, са били създадени лично за него.
Камий Фламарион
Това беше истинската тайна на Тарахумара: те никога не бяха забравили какво е да обичаш да тичаш. Те си спомниха, че бягането е първото изобразително изкуство на човечеството, нашият оригинален акт на вдъхновено творение.
Кристофър Макдугъл
Поетът като акробат се изкачва по ръба до висока жица на собственото си творение.
Лорънс Ферлингети
За мен националността е причина да се радваме на красотата и разнообразието на творението.
Людмила Улицка
Дисциплината на творението, било то да рисуваш, композираш, пишеш, е усилие към цялостност.
Маделин Ленгъл
Най-прекрасното творение е прекрасно възпитаният човек.
Стоян Миленков
Всеки автор, колкото и велик да е той, желае творението му да бъде хвалено. И в Библията, тези Божи мемоари, е казано съвършено ясно, че Той е създал човека заради собствена слава и хваление.
Хайнрих Хайне
Кой го е грижа днес за ближния? Никой. Всички ни е грижа за себе си, за ближния ни най-малко. За това ще отговаряме пред Бог. Защото Бог, който е любов няма да ни прости това наше безразличие към ближния. Първо е вярата и след това идва любовта. За да обичаш, трябва да вярваш. Не можеш да обичаш нещо, в което не вярваш. За това, за да обичаме Бог, трябва да вярваме в Него. Подобно на вярата, която има някой е и надеждата, любовта и жертвата за Бога и за ближния. Силната вяра към Бога ражда силна любов към Него и към Неговото творение, ближния.
Паисий Светогорец
За Бога няма нито украинец, нито руснак, нито американец, нито евреин, нито беларус, а има свое чадо. Има Божие творение и има Творец.
Онуфрий Киевски
ЗА ПРЕКОМЕРНАТА СТРОГОСТ Не бъдете прекалено строги. Прекомерната строгост е опасна. Тя насочва душата само към външния подвиг, без да дава дълбочина. Бъдете по-меки, не се стремете към външните правила. Мислено беседвайте с Господа и светиите. Старайте се да не учителствате, а меко да си подсказвате един на друг, да се поправяте. Говорете, ако сърцето не мълчи. От сърце към сърце. Бъдете по-прости и по-искрени. Нали Божият мир е такъв... Огледайте се наоколо - цялото творение благодари на Господа. И вие живейте така - в мир с Бога.
Николай Гурянов
Атомът и аз бяхме задружни до съвсем скоро. Аз виждах в него ключ към най-съкровените тайни на природата и той ми откри величието на творението и на Твореца.
Макс Борн
Всеки човек е по-малък от най-прекрасното си творение.
Пол Валери
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща