Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самоубийство" - страница 2
Никога не се опитвайте да убиете човек, който е извършил самоубийство.
Удроу Уилсън
Под некрофилия се разбира любов към всичко което е насилствено и разрушително, желанието да убиваш; преклонение пред силата; привличане към смъртта, самоубийството, садизма; желанието да превърнеш органичното в неорганично по "заповед”. При некрофилът, липсват нужните качества за творчество, в своето безсилие той намира за по-лесно да унищожи, защото той служи само на едно качество: силата.
Ерих Фром
Политическата смелост не е политическо самоубийство.
Арнолд Шварценегер
Ако вашата реклама е неотличима от останалите, това е равносилно на самоубийство.
Уилям Бернбах
Депресията, самоубийството често се оказват резултат от неправилна диета.
Чарлз Буковски
В крайна сметка в младостта ми беше така: ако трябваше да спя сам две или три нощи подред, това вече беше повод да започна да пиша стихове за самоубийство.
Джак Никълсън
Точно както при убийството, тези в категорията на "страстта" на самоубийството са много по-склонни да се обърнат към всякакви средства, които са непосредствено достъпни - тези, които са лесни и бързи.
Скот Андерсън
Рекламата без разнообразие е виртуално самоубийство.
Торнтън Уайлдър
Самоубийството е закъсняло признаване на правотата на тъщата.
Хенри Луис Менкен
Искате надежден път към емоционално и духовно самоубийство? Прекарайте живота си, опитвайки се да се впишете.
Брандън Мъл
Първото предположение на съпруга ми, че мислех за самоубийство, беше, когато той провери блога ми.
Айлет Уолдман
Той можеше да ме счита само за живия труп на евентуално самоубийство, човек, мъртъв от срам, идиотски призрак.
Дадзай Осаму
Самоубийството е най-тъпият възможен начин за отмъщение. Защо така? Защото хората, на които искате да отвърнете, са същите хора, които дори няма да ви запомнят седмица след като ви няма, докато хората, които искате да спестите най-много - хората, които ви обичат, са тези, ще трябва да живеят с болката от самоубийството ви до края на живота си.
Дейвид Либерман
Самоубийството не е лекарство.
Джеймс Гарфийлд
Идиотизма защитава от самоубийство.
Емил Дюркхайм
Сред страданията на живота на земята самоубийството е най-добрият дар на Бог за човека.
Плиний Стари
- Чух, че любовта често е плод на брака. - Като и самоубийството.
П. Г. Удхаус
Единственото чувство, общо за всички хора е страхът от смъртта. Видимо, не случайно самоубийството се осъжда като акт на безнравственост.
Рюноске Акутагава
Много се спират да извършат самоубийство от страх за това, какво ще кажат съседите.
Сирил Конъли
Самоубийството убива двама.
Артър Милър
Лошите мисли са самоубийство за душата.
Виктор Юго
Демокрация... докато продължава, животът е по-кървав, от когато и да било (аристокрация или монархия). Запомнете, демокрацията никога не продължава дълго. Скоро се загубва, изтощава и се самоубива. Няма демокрация, която да не извършва самоубийство.
Джон Адамс
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща