Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Самоубийство"
Самоубийството е начинът един човек да каже на Бог: "Не можеш да ме уволниш, защото аз напускам!"
Бил Мар
Случва се измамата да донесе успех, но тя винаги приключва живота със самоубийство.
Джубран Халил Джубран
Самоубийството е бягство, а бягството е за страхливците.
Анджей Сапковски
Можем съзнателно да сложим край на живота си почти по всяко време, когато решим. Тази способност е дарение, като смях и зачервяване, дадено на никое друго животно... във всеки един момент, като не упражняваме възможността за самоубийство, ние избираме да живеем.
Питър МакУилямс
Аз не бих завършил живота си със самоубийство, даже ако от това зависи моя живот.
Джордж Карлин
Самоубийството е най-висшето извращение на живота.
Ерих Фром
Хумористите никога не се вземат на сериозно. Това би било литературно самоубийство.
Ерма Бомбек
Авторът може да извърши самоубийство, задоволявайки вкуса на публиката.
Станислав Йежи Лец
Бих препоръчал самостоятелен полет на всички потенциални самоубийства. Тя има тенденция да изяснява въпроса дали човек се радва да е жив или не.
Т. Х. Уайт
Ако някога се оженя, това ще бъде внезапно решение, като решение за самоубийство.
Хенри Луис Менкен
Самоубийството не е отговор, това е унищожение.
Ал Грийн
Живея само защото е в моята сила да умра, когато реша: без идеята за самоубийство, щях да се самоубия веднага.
Емил Чоран
Понякога си мисля за самоубийство. Но съм такъв неудачник, че и това сигурно би било само временно решение на проблемите.
Уди Алън
Да си губиш времето означава постепенно да извършваш самоубийство.
Ерика Джонг
Самоубийство - мастурбация, умножена по себе си!
Халдоур Лакснес
Човек никога не трябва да критикува собствената си работа, освен в свежо и обнадеждаващо настроение. Самокритиката на уморен ум е самоубийство.
Чарлз Кули
Често мисля за смъртта. Вярно. Самоубийството е разумен вариант. Вярно. Греховете ми са непростими. Вторачвам се във въпроса. Греховете ми са непростими. Вторачвам се във въпроса. Греховете ми са непростими. Оставям празно.
Джеймс Фрей
Ако нямах свободата да завърша живота си със самоубийство, отдавна бих се застрелял.
Емил Чоран
Самоубийството не е петно на името на някого; това е трагедия.
Кей Редфийлд Джеймисън
Осъзнаването на щетите, причинени от тежките психични заболявания - на самия индивид и на другите - и опасенията, че може да се върне отново, играе решаваща роля при много самоубийства.
Кей Редфийлд Джеймисън
Героят, преживял собственото си убийство, собственото си самоубийство, собствената си зависимост, преживял собственото си изчезване от сцената.
Алън Гинсбърг
Ако хората могат да направят оръжията толкова ужасни, че да накарат мисълта за глобална война да включва и представата за самоубийство, с основание бихте си помислили, че човешката интелигентност и разбирания вклюват също и възможността да се намери мирно решение.
Дуайт Айзенхауер
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща