Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Банка" - страница 4
Големите банки отдавна имат подразделения за частни капитали, които предлагат капитал за сделки, които са твърде сложни или рискови за отделните акционери да финансират.
Алекс Беренсън
Някои големи банки остават предпазливи по отношение на рисковия капитал.
Алекс Беренсън
По ирония на съдбата решенията не са трудни за измисляне. Тези решения включват разбиване на големи банки на единици, които не са твърде големи, за да се провалят; връщане към система от регионални фондови борси, за да се осигури съкращаване; и повторно въвеждане на злато във паричната система, тъй като златото не може да бъде унищожено с цифрова светкавица.
Джеймс Рикардс
Времето е подобно на заем в банка: той ви се дава само когато вашият капитал е достатъчно голям, за да не ви е нужен.
Джон Брейн
Търговията с наркотици, особено в опиумната търговия, не би могла да съществува без помощта на банките.
Джон Колман
Надплащането на банките за техните токсични активи може да допринесе за капитал, но това може да не е политически осъществимо или привлекателно.
Едмунд Фелпс
Ако банките очакват правителството да се окаже на помощ, ако кредитният пазар се провали, те могат да дават заеми, които в противен случай биха били неразумни, например кредити с ниска цена, с малка перспектива за погасяване.
Ерик Маскин
Има и друг метод за получаване на пари... Той не предполага наличието на натрупани резултати от предишно развитие и следователно може да се счита за единственият наличен в строгата логика. Този метод за получаване на пари е създаването на покупателна способност от банките. Формата, която приема, е без значение.
Йозеф Алоиз Шумпетер
Всяка централна банка искаше да доминира над своето правителство чрез способността си да контролира държавните заеми, да манипулира чуждестранните борси, да влияе върху нивото на икономическа активност в страната и да влияе на кооперативни политици чрез последващи икономически награди в света на бизнеса.
Карол Куигли
По принцип гледам на това като... ако човекът хакне Citibank и открадна милиони долари, щях ли да го наема да подсигури банката си? Може би не!
Кевин Митник
Ако не използваш усмивката си, ти си като човек с милион долара в банката и без чекова книжка.
Лес Гиблин
Колкото повече данни за нас има в информационните банки, толкова по-малко съществуваме.
Маршал Маклуън
Бил Гейнз произхождаше от "добро" семейство. Доколкото си спомням, баща му беше президент на банка в Мериленд. Личеше си. Гейнз се беше специализирал в краденето на палта от ресторанти. По-заможният американец е изтъкан от отрицания. Той се определя главно от това което не е. Гейнз бе стигнал още по-далече. Беше станал невидим. Едно неясно, заплашително присъствие. Нали знаете, че някои призраци си личат само ако носят чаршаф отгоре? Гейнз беше точно такъв. Той се материализираше в нечие палто.
Уилям Бъроуз
Винаги съм искал да стана собственик на банка. Беше ми детска мечта – да имам най-голямата банка на Балканите! Но не се осъществи. После исках да съм петролен магнат. Пак не стана. Затова, като по-скромно, се спрях на картините.
Павел Тодоров
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща