Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Банка"
Банка - това е място, в което дават пари назаем, само ако им докажете, че те не са ви нужни.
Боб Хоуп
Ако дължиш на банката 100 долара, това си е твой проблем. Но ако дължиш на банката 100 милиона долара, това вече е проблем на банката.
Жан-Пол Гети
Влагам парите си в банка: Аз мисля за живота след манекенството, когато аз няма вече да съм известна.
Ева Херцигова
Какво е ограбването на банка, в сравнение с основаването на банка?
Бертолт Брехт
Колкото повече банките от данни записват за всеки един от нас, толкова по-малко съществуваме.
Маршал Маклуън
Можете да нарушите закона. Банките могат да нарушат закона и да бъдат подкрепени при това. Президентът на Съединените щати обаче не може да наруши закона.
Юлисис Грант
Хората, които идват да ни гледат как играем, които обичат отбора и го смятат за част от живота си, никога няма да оценят, че Ливърпул има огромен баланс в банката. Те искат всеки актив, който притежаваме, да носи червена риза.
Кени Далглиш
Вместо справедливост за всички ние се развиваме в система на справедливост за онези, които могат да си го позволят. Имаме банки, които са не само твърде големи, за да се провалят, но и прекалено големи, за да бъдат подведени под отговорност.
Джоузеф Стиглиц
Когато управлявате схема на Понци, как да избегнете огромни, неочаквани тегления - така да се каже, тичане на банката - които биха дръпнали завесата и разкрият малък човек, който издухва дим? Един от начините би бил да се привлече ядро от инвеститори, на които може да се разчита, че никога не изтеглят повече от малък процент от главницата всяка година.
Мичел Зукоф
Системата на капитализма предполага здрави пари, а не фиктивни пари, манипулирани от централна банка. Капитализмът поддържа доброволни договори и лихви, които се определят от спестяванията, а не от създаването на кредит от централна банка.
Рон Пол
Единственото, което ме обижда най-много е, когато се разхождам до банка и виждам реклами, които се опитват да убедят хората да вземат втори ипотеки в дома си, за да могат да отидат на почивка. Това наближава злото.
Джеф Безос
Понякога ми се е искало да отида в банката и да кажа: покажете ми парите! Понеже, когато виждам цифрата на хартията, не вярвам - може да се напечата каквото е угодно.
Опра Уинфри
В банката на моята улица обичайно работят две касиерки, ако няма много хора. Ако има обаче, работи само едната.
Рита Ръднър
Международните кредитни банки трябва да се съсредоточат върху области, в които частните инвестиции не отиват, като инфраструктурни проекти, образование и борба с бедността.
Джоузеф Стиглиц
Най-лесният начин да купите сребро беше да вземете хартиен долар в банката и да поискате ресто. Толкова много монети изчезваха от обращение, че правителството беше принудено да премахне среброто от монетите в САЩ, започвайки през 1965 година.
Майкъл Малоуни
Евреите управляват всички банки. Е, ние го правим. Евреите управляват медиите. Е, ние го правим. Знаеш ли, имам предвид, че са прави за всички тези неща.
Майло Янопулос
Банката се нуждае от модели за измерване на риска. Проблемът обаче е, че всяка една банка може да измери риска си, но също така трябва да знае какъв е рискът, поеман от други банки в системата, в даден момент.
Майрън Сколс
"Никой не отива в затвора." Това е мантрата на ерата на финансовата криза, която видя почти всяка голяма банка и финансова компания на Уолстрийт въвлечена в неприлични криминални скандали, които обедняха милиони и колективно унищожиха стотици милиарди, всъщност трилиони долари от световното богатство - и никой не влезе в затвора.
Мат Таиби
Обясниха ми, че банката не може да отпуска пари на бедните хора, защото тези хора не са кредитоспособни.
Мухамад Юнус
Да се твърди, че Световната банка е просто разширение на външната политика на САЩ е просто грешно.
Николас Стърн
Постмодерният театър изглежда не желае да слуша да се говори за текстово или театрално наследство, което третира като не повече от памет в техническия смисъл на тази дума, като незабавно достъпна и многократна банка памет.
Патрис Павис
Парите изглеждат по-добре в банката, отколкото в краката ви.
София Аморусо
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща