Цитати на тема "Експерт" - страница 2
Вашите така наречени експерти са пожелателни мисли. Чувал съм много глупости по този въпрос. Защо мислите, че след мен на власт в Русия трябва да дойдат хора, които са готови да унищожат всичко, което съм направил през последните години? Може би, напротив, това ще бъдат хора, които искат да укрепят Русия, да създадат бъдеще за нея, да създадат платформа за нейното развитие за бъдещите поколения. Защо изведнъж решихте, че разрушителите ще дойдат и ще разрушат и унищожат всичко? Може би някой би харесал това, включително и в Съединените щати.
Владимир Путин
Това е, от което се нуждаете: способност да пишете ясно, да мислите дълбоко и критично и накрая да притежавате знанията си, които ще ви въоръжат в света на работата и възрастните. Способността да развиете гледна точка, дори и да не сте експерт, е ценна. Така че четете вестника, слушайте новините и говорете с приятелите си. След това притежавайте мнението си. Или, както съм правил понякога, когато не мога да реша, говорете с някой, чийто ум уважавате. Никога не подценявайте стойността на добрия разговор. Това е едно от първите правила на живота на възрастните.
Марго Берген
За мнозина Шимон Перес беше загадка и все още си остава. Той беше различен от всички останали, които работеха до него. Син на Израел, чиито корени бяха в далечна земя; майстор на еврейския език, но с чужд акцент; най-добрият експерт по отбраната на Израел, който никога не е носил униформа; посредствен политик, но все пак държавник с прекрасна визия; кибуцник без формално образование, но изобилстващ от култура; сдържан и самоконтрол, но горящ с вътрешен огън; романтичен и амбициозен, уверен, но срамежлив, подозрителен, но копнеж за любов. Сложен човек с много лица и много противоречия.
Михаел Бар-Зоар