Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зима" - страница 3
Благодарността расте най-добре в семената на убеждението, точно както някои растения трябва да бъдат поставени в почвата през зимата, ако искат да цъфтят през лятото.
Синклер Фъргюсън
Понякога, когато настъпят дългите зими на нашето съществуване, ни е толкова студено, но котката... Котката е винаги там, тя топли и успокоява, тя дава и обича, тя олицетворява целия живот.
Стефан Гарние
Сега той се взира в нещата, които блестят, пленен от толкова много красота, и знае това, което вече знаеше преди толкова много зими: когато се изправиш пред нещо крехко и съвършено в свят, който е грозен, ужасен и жесток, това е по-добре да не давам имена. По-добре да се престориш, че не съществува.
Тайе Селаси
В продължение на четирите сезона човешкият живот се развива. Пролет! Лято. Есен... Зима?
Татяна Толстая
В мразовитата зима нощта идва като враг, в топлата лятна вечер - като възлюбена, а в този мартенски ден тя носи успокоение.
Томас Харди
Вероятно никога няма да дойде времето, когато ще научим толкова много човешки постижения в студа, че ще има смисъл да нахлуем в Русия в средата на зимата.
Уим Хоф
Не, не е моето време, лято и пролет. Прекалено е лека. Това е твърде забавно. Много по-добре е зимата, толкова е уютно да се увиеш в депресия в зимния мрак...
Арналдур Индридасон
В Скалистите планини няма четири сезона, а три: лято, зима и кал.
Си Джей Бокс
Изглежда, че студът никога няма да изчезне и зимата ще бъде като дъното на краката ми, но след това изчезва за една нощ и на негово място идва слънцето, толкова голямо и смешно.
Шърман Алекси
Изобщо няма повече зима. Финч, ти ми донесе пролетта.
Дженифър Нивън
Зимата прави каквото може за децата си.
Джон Ашбъри
...дългото лято винаги предвещава дълга зима.
Джордж Р. Р. Мартин
Просто моят живот е зима. Дълга, хладна...
Доуди Смит
По някакъв начин зимата е истинската пролет - времето, когато се случват вътрешните неща, възраждането на природата.
Една О'Брайън
Маша тъжно отиде у дома и започна да чака за пощенски картички, така като хората през зимата чакат за лятото, а през лятото отпуската.
Едуард Успенски
Зимата, пролетта и лятото не се приспособяваха към настроението, както есента. Липсваше нежността му.
Елизабет Гаудж
Тя принадлежи към миналата зима, към тъмнината, която свърши, и няма никаква част или много в живота, който ще водя през следващите шест месеца. О, можех да танцувам и да пея от радост, че пролетта е тук! Какво възстановяване на красотата има в градината ми и най-светлата надежда в сърцето ми.
Елизабет фон Арним
Не се страхувах от тъмната зима, както хората, когато са загубили младостта си и живеят сами в някой голям град.
Зигфрид Сасуун
Сезонността през зимата не трябва да означава сънливи, нишестени готварски касероли.
Йотам Отоленги
Мъжете живееха твърде близо до костите през зимата, за да се занимават с неща, които не ги засягат.
Катрин Арден
През лятото финландците ловят риба и се занимават с любов, а зимата... не ловят риба.
Кими Райконен
Нужно е винаги да вървиш напред, помнейки, че след зимата винаги настъпва пролет.
Клариса Пинкола Естес
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща