Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Зима"
В дълбините на зимата аз най-накрая открих, че в мен съществува едно непобедимо лято."
Албер Камю
Зимата не е сезон, а окупация.
Синклер Луис
Фригийците избират естествен хълм, прокарват изкоп през средата му, изкопават проходи и разширяват вътрешното пространство толкова широко, колкото позволява мястото. Над него те изграждат пирамидален покрив от трупи, закрепени заедно, и го покриват с тръстика и храсти, натрупвайки много високи могили от пръст над жилищата си. Така тяхната мода в къщите прави зимите им много топли, а летата им много прохладни.
Витрувий
За да не пострада хоросанът в фугите от замръзване, намокрете го с маслена утайка всяка година преди началото на зимата. Така обработен, той няма да позволи на сланата да влезе в него.
Витрувий
Ще има... естествено уместно да се използва източно осветление за спални и библиотеки, западно осветление през зимата за бани и зимни апартаменти и северно осветление за картинни галерии и други места, където е необходима постоянна светлина; тъй като тази четвърт от небето не става нито светла, нито тъмна с движението на слънцето, но остава стабилна и неподвижна през целия ден.
Витрувий
Съперничеството е един от факторите, които ме тласкат. Докато бях с гръб, норвежците успяха да постигнат първото пресичане на Арктика през зимата. Не исках същото да се случи в Антарктика.
Ранулф Файнс
Прелестта на пролетта се осъзнава само през зимата, когато, седейки край печката, съчиняваш най-превъзходните майски песни.
Хайнрих Хайне
Лятото ни е само зима боядисана в зелено.
Хайнрих Хайне
Виждам растежа на благодатта най-добре през зимата.
Самюел Ръдърфорд
Беше един от онези мартенски дни, когато блестеше горещото слънце и студеният вятър духа, когато е лято на слънце и зимата е в сянката.
Чарлз Дикенс
Изглежда много тъжен, но има още цяла зима, която все още трябва да бъде оцелена. Вече не живее с години; до сезони е. Накрая ще станат единични нощи.
Джеймс Солтър
Студено е и е зима и светът е заспал.
Джеймс Фрей
Зимата е време за комфорт, за добра храна и топлина, за докосване на приятелска ръка и за беседа до огъня: това е времето за дома.
Едит Ситуел
Твърде много слънце след зимата в Сиракуза прави странни неща с главата ви, кара ви да се чувствате силен, дори и да не сте.
Лори Халсе Андерсен
Обичам зимата, защото мога да си стоя в къщи, без да изпитвам вина.
Тереза Скелтън
Щастлив е този, който не забелязва, лято ли е или зима.
Антон Чехов
О, земеделци, молете се летата ви да бъдат влажни и зимите ви ясни.
Вергилий
С узряването на плодовете през есента листата започват да изсъхват и дърветата, поемайки сока си от земята чрез корените, се възстановяват и се възстановяват до предишната си твърда структура. Но силният въздух на зимата ги компресира и втвърдява.
Витрувий
Обикновено, когато скоча с парашут, дори през зимата, нося много тънки ръкавици. Искам да съм гъвкав, с бързи реакции.
Феликс Баумгартнер
Зимата обича душата, а лятото тялото.
Виктор Ерофеев
След като нещо е надживяло полезността си в една сфера от живота, целта му да съществува вече не е същата. Листът, който улавя поток от слънчева светлина и след това предава енергията си на дървото, служи на една цел през пролетта и лятото, а друга напълно различна през есента и зимата.
Гай Финли
Франция е себе си само през зимата, нейната голота, без маниери. При хубавото време целият свят може да я обича.
Джеймс Солтър
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща