Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Тревога"
Няма пълни щастие с тревога; пълното щастие е спокойно, като море по време на лятна тишина.
Александър Херцен
Страховете и тревогите ми през целия ми живот бавно изкискваха гласа ми.
Шаная Туейн
Тревога, тъга, удоволствие, смърт - това е в същността си, един, и винаги един начин да се съществува.
Фрида Кало
Да живееш означава да се изгориш с огъня на борбата, търсенето и тревогите.
Емил Верхарен
Когато ситуацията е безнадеждна, няма място за тревога.
Едуард Аби
Безрадостна е моята религия, неспокойна от тревоги, защото за да вярваш в Бога се изисква не любов, а смелост. Любовта идва като награда.
Норман Мейлър
Когато човек иска да научи - изследва; когато иска да се скрие от тревогите на живота - си измисля.
Максим Горки
Писателите, поне авторите на художествена литература, винаги са пълни с безпокойство и тревога.
Питър Кери
Ще се упражнявам да се връщам към настоящия момент... без да позволявам на съжаленията и тъгата да ме влекат обратно в миналото или да оставям тревогите, страховете или желанията да ме изтръгнат...
Тик Нят Хан
Тревожна перспектива се очертава пред нас, докато американците обмислят възможността за втори мандат за президента Барак Обама. Милиони консерватори, които почитат Конституцията, с нейните гаранции за свобода и ограничено управление, наблюдават с тревога как се развива сезонът на кампанията.
Джеймз Добсън
Добрата комуникация не е само пренос на данни. Трябва да покажете на хората нещо, което се отнася към техните тревоги, което приема гнева им, което е достоверно в смисъл на много черва и което поражда вяра във визията.
Джон П. Котър
Със сигурност има нещо в невъзмутимото спокойствие на природата, което обзема нашите малки тревоги и съмнения; гледката към тъмносиньото небе и струпващите се звезди отгоре сякаш придава тишина на ума.
Джонатан Едуардс
В реални катастрофически ситуации меланхолиците се държат по-рационално и спокойни, от хората, не склонни към депресия. Просто защото, всичко им е познато, живеейки така всеки ден. Краят на света преди всичко е състояние на съзнанието. Аз, например, изпитвам чувство на безпокойство и непонятна тревога пет години.
Ларс фон Триер
Жената гледа на своето тяло с тревога, тъй като тялото е нейния ненадежден съюзник в битката за любов.
Ленард Коен
Съпругът ми не желае да давам интервюта, защото казвам твърде много. Няма приказки, няма тревоги.
Имелда Маркос
Кой живее в най-голяма тревога за работата си? - Този, който е на висок пост и се старае да съхрани благополучието си.
Биант
Нищо не продължава вечно - дори твоите тревоги.
Арнълд Хенри Гласоу
Ако нещо се е объркало, поправи го ако можеш. Но се научи да не се тревожиш. Тревогата никога не поправя нищо.
Ърнест Хемингуей
Религията е характеристика на културната еволюция, която, наред с други неща, адресира тревогите, породени от културната еволюция; помага да се запази социалната промяна в безопасност от себе си.
Робърт Райт
Рисуването е била усмихната любовница за мнозина, но за мен е била жестока тревога; Не аз я изоставих, а тя мен.
Самюъл Морз
Хората искат да светят, да оставят тревогите си и мъртвата си кожа зад себе си.
Тери Макмилан
Животът е твърде кратък за средни тревоги.
Чарлс Кингсли
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща