Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звяр" - страница 4
Властта не е вид животно, което се ловува с пълна скорост. Властта е звяр, който трябва да бъде следван, като се промъква по следите му, приближава се все по-близо и след това хвърля стрела от такова разстояние, че е почти невъзможно да пропуснете.
Лоренсо Медиано
Чух, че има малко нещо, наречено изгрев, при което слънцето обръща процеса, който всички наблюдавахме предната вечер. Може да приемете нещо като митично като онези зверове, които пазят ъглите на земята, но аз го имам на най-добрия авторитет и наистина от време на време го разглеждам със собствените си очи.
Лорън Уилиг
Магарето е много полезен товарен звяр.
Лорънс Райт
Никога не компрометирайте една мечта. Прави каквото трябва. Страховете, зверовете и планините преди вас са част от плана. Стъпала до обещаната земя. До време и място, които са толкова по-близо, отколкото дори очаквате. Затова не позволявайте на очите ви да ви заблудят, защото дори докато четете тези думи, вашият кораб бързо се приближава.
Майк Дули
Понякога е по-безопасно да дадеш на звяра да се огледа в изпъкнало или вдлъбнато огледало, отколкото в нормално. (850)
Станислав Йежи Лец
Гонете си дивите зверове, колкото ви е угодно: това забавление не е за мен. Аз съм длъжен извън държавата да преследвам дръзкия враг, а в държавата своя да укротявам дивите и твърдоглави поданици.
Петър I
Успехът е звяр. И обикновено насочва вниманието ти към грешните неща. Кара те да гледаш навън, а не навътре.
Брад Пит
От вятърничавост и игри не може да се преживее. Не получи ли душата друга храна – подобно на див звяр – първо ще разкъса другите, а накрая и себе си.
Селма Лагерльоф
Интересна гледна точка е да се мисли, че звярът е нещо, което може да се улови и убие...
Уилям Голдинг
Жертвата, която пренесъл Авел, била богоугодна Богу. Каин завидял за това на Авел и го убил. Така Авел си спечелил рая, а Каин се лутал като див звяр из горите. Естествено, Бог дал свобода и на двамата, но Авел я употребил разумно.
Паисий Светогорец
Да убиеш звяра в себе си значи да възкресиш поне един човек.
Веселин Георгиев
Има два начина на познание. Да се опознава външния свят с петте сетива е най-грубият, неизбежен начин. Но прониквайки в живота на друго същество – човек, звяр, растение, даже камък – го опознаваш отвътре, съединявайки, възстановявайки нарушеното между нас единство. Това е поетически дар. Това е любов.
Лев Толстой
Какво видях и разбрах в лагера: необичайната крехкост на човешката култура и цивилизация. Човек се превръща в звяр за три седмици – при тежка работа, студ, глад, побои.
Варлам Шаламов
Ако имаш духовна хармония, спокойствие, можеш да усетиш стойностите на човешките радости. Когато си близо до състоянието на звяр, който трябва да оцелява (нали това правим), е много трудно. Заслушайте се в разговора на двама възрастни хора за най-обикновени неща. Имаш чувството, че си лаят един на друг. Докато във Финландия старците сякаш чуруликат, тонът е толкова напевен. Едва ли си казват нещо по-различно или по-интересно. Просто тембърът им олицетворява различният тип живот.
Палми Ранчев
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща