Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звяр" - страница 3
Красавицата го обичаше повече от всичко, нейното момче Звяра, но тайно, понякога, тя искаше той да остане звяр.
Франческа Лия Блок
На полето аз се ръководя от инстинктите, старая се да направя това, което ме радва. А съм като звяр: това е моят живот, и на мен никога не ми е скучно.
Франческо Тоти
Покаянието никога досега не е било породено в сърцето на който и да е човек, освен от Божията благодат. Колкото по-скоро можете да очаквате леопардът да съжалява за кръвта, с която са навлажнени зъбите му, толкова по-скоро можете да очаквате, че горският лъв ще се отрече от жестоката си тирания над слабите зверове в равнината, както очаквате грешникът да направи някакво признание, или да предложи каквото и да е покаяние, което ще бъде прието от Бог, освен ако благодатта първо не обнови сърцето.
Чарлс Х. Спърджън
Ще се изненадате колко нежни и безобидни хора се събуждат като истински звяр, когато имат спешна нужда от пари.
Шарлоте Линк
Никой звяр не може да се сравни с човек в разнообразно, безкрайно богатото изкуство на омраза.
Арундати Рой
Най-краткият начин да превърнете радикал в консерватор, либерал в тиранин, човек в звяр, е да му дадете власт над своите събратя.
Бенджамин Тъкър
Музиката е полезна за всички. Казват, че успокоява дивия звяр. Е, мисля, че техният звяр е във всички нас. Така че нека да вземем още малко музика и да успокоим всички зверове там.
Би Би Кинг
Човекът, който се задоволява да живее сам, е или звяр, или бог.
Брент Уийкс
Влязох в журналистиката по множество причини, не на последно място, защото е толкова забавно. Журналистиката трябва да се занимава с натиск върху властта, разкриване на истината, осветяване на несправедливостта, забавление и забавление, когато е подходящо - това е сложен и разнообразен звяр, журналистика.
Дейвид Ремник
В живота на дивите зверове, както и в човешкият живот, има свой трагизъм, свой особен хумор, свой патос.
Джеймс Оливър Кърууд
... ловът улавя не тогава, когато биеш звяра, а когато му оставиш живота.
Джеймс Оливър Кърууд
Защо е толкова трудно да се съберат онези неща, които наистина имат значение в живота, и да се заселим само сред тях? Имам предвид определени пейзажи, хора, зверове, книги, стаи, метеорологични условия, плодове.
Джеймс Солтър
На индианците изглеждаше, че тези европейци мразят всичко в природата - живите гори и техните птици и зверове, тревистите степени, водата, почвата, самия въздух.
Ди Браун
Изпращам мисли за любов, мир и изцеление до цялата вселена: до всички дървета и растения и растящи неща, до всички зверове, птици и риби и до всеки мъж, жена и дете на земята, без никакво различие.
Емет Фокс
В продължение на двадесет и пет века западното знание се опитва да погледне света. Той не успя да разбере, че светът не е за гледащите. Той е за слушане. Не се чете, но се чува. Нашата наука винаги е искала да наблюдава, измерва, абстрахира и кастрира смисъла, забравяйки, че животът е пълен с шум и че само смъртта мълчи: работен шум, шум на човек и шум на звяр. Шум, купен, продаден или забранен. Нищо съществено не се случва при липса на шум.
Жак Атали
Те винаги мислят, че най-хитрият звяр е лисица. Всъщност най-хитър е вълкът. Виждате ли, жестокостта е вдъхновяваща.
Жан Жионо
- Аз не съм милостив господар - отговори звярът, - но те ме наричат Звяра. Не обичам празните думи, искам да ми кажат какво мислят - твоето ласкателство не ме докосва.
Жан-Мари Льопренс дьо Бомон
Антихристът често се отъждествява с втория звяр в Книгата Откровение, който произлиза от земята, звярът, който се опитва да накара всички да се покланят на силата на злото.
Илейн Пейджълс
Във всеки от нас се крие звяр. Понякога е полезно да го пускате на свобода.
Кирил Бенедиктов
Умът е невероятен и сложен звяр, бавен, дълбок, многопластов.
Кон Игълдън
Трябваше да разбера, че не всеки човек, унижен до състояние на звяр, е способен да преодолее обратният път.
Криста Волф
Брилат-Саварин отбеляза две черти, които отличават човека от звяра: 1. Страх от бъдещето. 2. Желание за ферментирали алкохолни напитки.
Кърмит Линч
Предишна
1
2
3
(Текуща)
4
Следваща