Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Звяр"
Човекът извън обществото е или Бог, или звяр.
Аристотел
Този, който намира удоволствие в самотата или е див звяр, или е Бог!
Аристотел
Този, който прави от себе си звяр, се освобождава от болката да бъде човек.
Самюел Джонсън
Човек е по-лош от звяра, когато е звяр.
Рабиндранат Тагор
Смелостта без съвест е див звяр.
Робърт Ингерсол
Прекарах 20 години в писането на тези книги. Ако исках да кажа, че мъжете са зверове и крещят, това отнема 30 секунди.
Андреа Дуоркин
Вие може да използвате всеки редактор, който ви се харесва, но помнете че vi vi vi е текстовият редактор на звяра.
Ричард Столман
Няма звяр толкова див, че да не отговори на ласката.
Еразъм Ротердамски
Страхът от пропускане означава, че днешните медии, повече от всякога, ловуват на глутница. В тези режими е като див звяр, който просто разкъсва хората и репутацията на парчета. Но никой не смее да пропусне.
Тони Блеър
Политиката на консенсус означава, че не можете да си позволите да дадете на многоглавия звяр, на обществото всичко, срещу което да гласувате, тъй като гласуването срещу е онова, до което трябва да се стигне до гигантската псевдодемокрация.
Джърмейн Гриър
Котката е пълна тайна, като звяр; кучето е просто и наивно, като човек.
Карел Чапек
Човекът не е звяр, нито ангел; той трябва да обича не животински и не платонически, а човешки.
Висарион Белински
Войната превръща в диви зверове хората, родени да живеят като братя.
Волтер
Най-свирепият от всички зверове е човекът. Той убива, даже когато не е гладен.
Адриано Челентано
Със сигурност сме в общ клас със зверовете; всяко действие в живота на животните е свързано с търсенето на телесно удоволствие и избягване на болката.
Августин
Никога не трябва да се влюбвате в собствените си изрезки от пресата, защото в природата на звяра е същите журналисти, които ви изграждат между понеделник и петък, да ви съборят за забавление през уикенда... Навикът на семейството ми да живее в миналото ми изглежда патологично, дори опасно. Ако цялото величие е в миналото, какъв е смисълът от бъдещето?
Стивън Картър
Компютрите са изключително полезни и невероятни за множество научни области, но за мен, що се отнася до създаването, те са недостатъчни и бавни. Следователно всичките ми усилия са да стоя далеч от този звяр.
Вангелис
Този, който прави звяр от себе си, се освобождава от болката да бъде човек.
Доктор Сюс
Войните, колкото и чести и разрушителни да са те, никога не са успели да убият изцяло интелектуалния и морален смисъл, който издига човека над звяра.
Ели Дюкомен
В мен живеят звяр, ангел и луд; моите съмнения въпроси са тяхна работа; моя проблем - тяхното покоряване и победа, падение и бунт; моите усилия - тяхното себеизразяване.
Дилън Томас
Аз не съм голям домашен любимец, а звяр, който може да ухапе, ако някой реши да го обиди.
Жерар Депардийо
Най-големият страхливец става звяр, щом почувства зад себе си някаква сила.
Стефан Цвайг
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща