Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Вечеря" - страница 2
Никога не съм разбирала защо една жена трябва да има мъж, който да я води на вечеря.
Джъд Морган
В идеалния случай бих искал да прекарам две вечери седмично в разговор с Пруст и още една за разговор със Светия Дух.
Една О'Брайън
Отиването в скъп ресторант не винаги носи толкова радост, колкото съвместното ходене за продукти в супермаркета и вечерята в кръгът на своето семейство.
Кейт Уинслет
Тори се присъедини към нас за вечеря - поне в тяло. Тя прекара храната, тренирайки се за роля в следващия филм за зомбита, безизразно, методично движейки вилица в уста, понякога дори с храна.
Кели Армстронг
Когато съм в Италия в петък вечер, първата ми вечеря има голяма купа свежа паста и чаша местно вино, седнали отвън. Няма нищо по-добро.
Алън Тичмарш
Има три неща, заради които си струва да си известен: събираш пари за благотворителност, лесно си запазваш маса за вечеря и времето за голф.
Денис Куейд
Мога да организирам закуска, обяд или вечеря. Намирам основания за гордост в кухнята си, но филм няма да режисирам.
Джулия Робъртс
Винаги съм казвал, че нямам нищо против една жена да прави всичко, което мъжът може да направи, стига тя да се прибере навреме, за да сготви вечеря.
Бари Голдуотър
Когато каня жена на вечеря, очаквам тя да ме погледне в лицето. Това е цената, която тя трябва да плати.
Граучо Маркс
Семейната маса за вечеря е крайъгълен камък на цивилизацията и онези, които "пасат" от хладилници или пред телевизорите, са обречени да останат в състояние на диващина.
Джудит Мартин
Един джентълмен никога не яде. Той има само закусва, обядва и вечеря.
Катрин Ан Портър
Утрините много приличат на вечерите. Разликата е основно в напитките.
Ангел Кузманов Тодоров
Няма по-сигурен начин да досадиш на домакините, от това да се окажеш непоканен гостенин на вечеря с покани.
Валентин Домил
Подчинявах се само на вечния закон за затворническата автоматика: събуждане - развод - закуска - обяд - работа - вечеря, сън или привикване при отговорника.
Варлам Шаламов
Пушихме така, както другите американски семейства биха пили вино с вечеря. За нас това беше нашето тайнство. Това беше нещо, което направи чудесен живот по-сладък по всякакъв възможен начин.
Ан Друян
Обществото не беше нищо друго освен дълъг, скучен разговор за вечеря, в който човек беше принуден да говори с партньора си отляво и отдясно.
Ан Патчет
Не правя социални събития, не правя церемонии за награждаване, не правя благотворителни вечери. Живея живота си под радара.
Марко Пиер Уайт
Любимата ми вечеря е чаша чай и сандвич с шунка с английска горчица.
Марко Пиер Уайт
Едно от най-вълнуващите неща при срещите е да си представите, че отивате на цяла вечеря за една вечер с някой, с когото дори не знаете, че все още имате химия.
Матю Хъси
Избягвайте да купувате замразени вечери и преработени храни, тъй като те често са претоварени със сол.
Мехмет Оз
Неща, които не е учтиво да се обсъжда на масата за вечеря: политика, религия и ходещите мъртви.
Мира Грант
Електрическата светлина в класната стая, контрастираща с необятната тъмнина отвън, ни даде атавистично усещане за интимност, за подслон, каквото примитивният човек трябва да е изпитал в своята пещера. Светът стана малък и беше лесно да се живее. Спомням си, че през една от тези вечери имах първата си халюцинация, за която няма много какво да се каже и не мога да намеря обяснение.
Мирча Картареску
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща