Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Бягство" - страница 4
Моето бягство ще означава, че продължавам играта, която отдавна съм загубила.
Емили Гифин
Най-накрая стигнах до убеждението, че впечатленията отвън няма да ми дадат нищо - началото на моето страдание в мен и това пътуване, където и да е това бягство от себе си!
Исак Левитан
Въпреки че самият той не беше читател, баща ми разбра, че четенето не е просто бягство. Това е достъпът до по-добър начин на живот.
Карин Слотър
Като студентка, а по-късно и като писателка, ми беше трудно да поддържам чистата, почти еротична любов към четенето, която имах като дете - знаете, където се качвате в леглото и четете с часове и часове, както и самата книга е този зареден магически обект. По-късно, когато писането стане ваша работа, това е свързано с егото и всякакви притеснения и не винаги е лесно да се стигне до това състояние на чисто бягство.
Елиф Батуман
Понякога бягството означава, че ти се движиш в единствената правилна посока.
Алис Хофман
Казват, че няма бягство от миналото. Рано или късно ще ви застигне.
Кейт Уилямс
Никога преди очите ми не бяха виждали нещо толкова красиво. Представете си две гръцки музейни фигури, двама добродушни тийнейджъри с подвижност, която ги караше да изглеждат различно във всеки един момент. Тези изразителни различия, това постоянно бягство в крайна сметка им придадоха такава прилика, че не можех да ги запомня един по един, а заедно.
Льоренс Вилялонга
Свободата е просто бягство от нещо, което не харесвате.
Робърт М. Пърсиг
Четенето е моето бягство от всекидневието, моята утеха, моята надежда, моят стимулант – четене за чисто удоволствие, заради красивата тишина, която те заобикаля, когато авторовите думи отекват в главата ти.
Пол Остър
Дори на заобградения враг трябва да се остави път за бягство.
Сун Дзъ
Модернизмът често съвсем не е "бягство от живота", а стремеж към обновление на живота чрез изкуството.
Венцеслав Константинов
Тъй като нямахме възможност за бягство, ние станахме герои и се покрихме с неувяхваща слава.
Анджей Сапковски
Ако цяла Европа се беше превърнала в непрекъснат затвор, то пак би остнала пролука за бягство – това е Америка – и слава Богу пролуката е по-голяма от целия затвор.
Хайнрих Хайне
Бягството и избягването играят много значима роля в борбата за свобода, когато неприятните стимули се генерират от други хора. Другите хора могат да бъдат неприятни (така да се каже) без да се опитват: могат да бъдат груби, опасни, заразни или досадни и човек бяга от тях или ги избягва. Те могат да бъдат и "преднамерено" неприятни, т.е. могат да се отнасят към другите по неприятен начин поради това, което следва. Така надзирателят на робите кара роба да работи като го бие с камшик, когато спре; като възобнови работата, робът избягва биенето (и в крайна сметка подкрепя поведението на надзирателя да използва камшика). (стр.47)
Бъръс Фредерик Скинър
Разбира се бъдещите контролиращи не остават бездейни. Правителствата правят бягството невъзможно, като забраняват пътуванията или жестоко наказват или затварят изменниците. Не позволяват в ръцете на революционери да попаднат оръжия и други източници на власт. Унищожават писмената литература за свободата и затварят или убиват онези, които я предават устно. Следователно, ако борбата за свобода трябва да успее, тя трябва да бъде интензифицирана. с 51)
Бъръс Фредерик Скинър
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща