Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съгласие"
Никой не може да ви унижи без вашето съгласие.
Елинор Рузвелт
Понеже всяко правителство, което управлява без съгласието на управляваните, по дефиниция представлява робство.
Джонатан Суифт
Без мое съгласие никой не може да ми навреди.
Махатма Ганди
Всичко, което е в съгласие със собствените ни желания, изглежда правилно. Всичко, което не е, ни хвърля в ярост.
Андре Мороа
Всичко, което съм искал е било - в съгласие с моите желания след конструктивна дискусия.
Уинстън Чърчил
Този, който ни създаде без наша помощ, няма да ни спаси без нашето съгласие.
Августин
Нека си спомним някога, че интересът ни е в съгласие, а не в конфликт; и че нашето истинско превъзходство почива на победите на мира, а не на войната.
Уилям Маккинли
Разбирането е начало на съгласието.
Барух Спиноза
Всяка работа между разумните съпрузи се решава със съвместно съгласие, но така, че главната роля на мъжа да бъде очевидна и последната дума да е винаги негова.
Плутарх
Най-възхитителните приятелства са тези, в които има много съгласие, много дебати и още повече лична симпатия.
Джордж Елиът
Пропорцията е онази приятна хармония между няколко части на сграда, която е резултат от справедливото и редовно съгласие на тях една с друга; височината към ширината, това към дължината и всяко от тях към цялото.
Витрувий
Истината е съгласието на нашите идеи с идеите на Бог.
Джонатан Едуардс
Съгласието, солидарността и взаимопомощта са най-важното средство за осигуряване на оцеляване на животинските видове.
Кристиан Лоус Ланге
Вярвам, че е близко времето, когато с общото съгласие на цивилизованите хора международните разилчия ще се разрешават не с употребата на оръжията, а с благотворните методи на цивилизацията.
Честър Артър
При съгласие и малкото расте, при раздор - и най-голямото се разпада.
Салустий
Нищо не е в съгласие с разума от неговото недоверие към себе си.
Блез Паскал
Редът дава необходимата мярка на членовете на произведението, разглеждани поотделно, и симетрично съгласие с пропорциите на цялото. Това е корекция според количеството. Под това имам предвид избора на модули от членовете на самата работа и, като се започне от тези отделни части на членовете, конструирането на цялата работа, за да съответства.
Витрувий
Мащабните обществени проекти изискват съгласието на голям брой хора.
Том Мейн
Докато запазвам мълчание, аз не давам съгласие.
Хуго Щайнхаус
...мразя обществото, защото не се основава на свободното съгласие, а на тънкостите на лъжите - и аз съм щастлив, че бягам от него!
Аугуст Стриндберг
Теория, която не може да бъде опровергана от някакво разбираемо събитие, е ненаучна. Съгласието не е доказателство за теорията (като част от мисълта), а за порок.
Карл Попър
Майките вършат по-добра работа, като говорят за риск, опасност, възпроизвеждане, съгласие, нежелана бременност. Не говорим за това как да балансираме рисковете и радостите и всъщност не говорим за радостите.
Пеги Оренщайн
Предишна
1
(Текуща)
2
3
4
Следваща