Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Безумие" - страница 2
Връх на безумието е да си поставиш за цел да унищожиш страстите.
Дени Дидро
Това наистина е влюбването, мозъкът ви е на наркотици. Адреналин и допамин, окситоцин и серотонин. Химическо безумие, празнувано от поети.
Тес Геритсън
Не препоръчвам секс, наркотици и безумие на никого, но в моят случай те винаги са работили отлично.
Хънтър Томпсън
Може ли нещо да е по-показателно за леко, но общо безумие от аспекта на тълпата по улиците на Чикаго?
Чарлз Кули
Личността се самоутвърждава в собственото безумие по две начина: чрез пари и чрез любов.
Дейвид Хърбърт Лорънс
Да се обясни непознатото чрез познатото е логична процедура; да се обясни познатото с неизвестното е форма на богословско безумие.
Дейвид Брукс
Майка ми, която умря млада, ми предаде склонността към туберкулоза, лесно възбудимият баща, е набожен до фанатизъм потомък на старинен род, посеял в мен семената на безумието... От момента на раждането ми, ангелите на тревогата, безпокойството и смъртта винаги са били около мен... Често съм се събуждал през нощта, оглеждайки стаята и питайки себе си: "В ада ли съм?"
Едвард Мунк
Дори да се съгласим, че гениалните хора по правило са и доста странни или както се казва: няма велик ум без капка безумие, ние няма да се отречем от тях, а ще презираме онези векове, които не са създали нито един гений. Гениите са гордостта на народите, към които са принадлежали; рано или късно им издигат статуи и виждат в тях благодетелите на човешкия род.
Дени Дидро
Какво е любов? Това е вид безумие, над което разумът няма власт. Това е болест, за която човек е уязвим през целия си живот и която е неизлечима.
Джакомо Казанова
Капитализмът днес - това е система, при която един процент от населението има толкова пари, колкото останалите деветдесет и девет. Това е безумие!
Майкъл Мур
Ти си единственото Безумие, което е способно да обуздае моето собствено безумие.
Марсел Жуандо
Разум без благоразумие е двойно безумие.
Балтазар Грасиан
Какво е това разум? Безумието на всички. Какво е това безумие? Разум на един.
Карл Бьорне
Свободен е този, у когото всичко произтича в съответствие със свободната му воля и комуто никой не може да попречи. А лудостта дали е свобода? В никакъв случай. Безумието и свободата са несъвместими.
Епиктет
Ние приемаме любовта като вид безумие, но в крайна сметка тя е особена интуитивна разумност!
Майка Тереза
И все пак понякога има безумие - това е единственият път напред.
Ан Фортие
Безумието е най-голямото наказание, изпратено от небето, защото те принуждава да действаш против волята си.
Морис Льоблан
Никое безумие не действа като лудост като начало, понякога ще почука учтиво на вратата и когато я пуснете, просто ще седи в ъгъла без суетене - и ще расте.
Нейтън Файлър
Затова нека пием за безумието и мечта, Дейвид, за единствените разумни неща в света.
Пол-Лу Сюлицер
Хората се придържат към безумието, сякаш това е най-ценното им притежание, защитавайки го, понякога с насилие, срещу възможността за мъдрост.
Ричард Русо
Живея за да разширявам своите хоризонти и да се наслаждавам. Но удоволствието е това, към което е нужно да се отнасяме сериозно. Подобно на хокея. Трябва да страдате, за да разберете, как да преодолявате страховете си, преди да можете да оцените това. Това е такова безумие, като скок от самолет.
Рой Дюпюи
Безумие е да живееш с мъж, който не си тръгва само защото е мързелив...
Сергей Довлатов
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща