Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Отказ" - страница 4
Езикът е основният инструмент на отказа на човека да приеме света такъв, какъвто е.
Джордж Стайнър
Отказът да се приеме отрицателен отговор обикновено води до положителен резултат...
Джули Потингър
Той предпазливо отказа да се конкурира с миналото си.
Джулиан Фелоуз
Хората изневеряват един на друг по сто различни начина: безразличие, емоционално пренебрежение, презрение, липса на уважение, години на отказ от интимност. Изневярата не започва да описва начините, по които хората се подвеждат.
Естер Перел
Доверието не означава отказ от проверка.
Жозе Фреш
Отказ - това е предложение да се вдигне цената.
Жорж Елгози
Икономическият бойкот на Ганди обаче комбинира отказа да купува английски текстил със събирането на средства за търговците, точно за да не обърка ключовия въпрос, заплашвайки прехраната им.
Йохан Галтунг
Някои учени се колебаят да продължат в дадена област на изследване веднага щом приложението й стане очевидно. Този отказ да се прилага знание, когато то съществува обаче ни се струва толкова нереалистично, колкото и опитът да се прилага знание, преди то да съществува.Някои учени се колебаят да продължат в дадена област на изследване веднага щом приложението й стане очевидно. Този отказ да се прилага знание, когато то съществува обаче ни се струва толкова нереалистично, колкото и опитът да се прилага знание, преди то да съществува.
Алфред Кинси
Това беше нейното отношение към всичко в живота: не стойте, не се задържайте, просто продължете с това и правете най-доброто от това, което имате. Тя никога не се отказа от това.
Катрин Айзък
Литературният успех от всякакъв траен вид се постига чрез отказ да се прави това, което издателите искат, отказват да пишат това, което иска обществото, отказват да приемат всеки популярен стандарт, отказват да напишат нещо по поръчка.
Лафкадио Хърн
ЛЮБОВТА Е АБСОЛЮТНИЯТ КРАЙ. То е абсолютно, защото предполага смърт, отказ от себе си. Истинската същност на любовта се крие именно в това, че човек се отказва от самосъзнанието, че човек се самозабравя в друго аз.
Лив Стрьомквист
Отказа ми във всичко ти, и въпреки това аз и такава своята любов приемам.
Пабло Неруда
Външният министър Младенов е готов да се откаже дори от себе си. И това е разбираемо – след като с лекота се отказа от баща си и от неговото минало.
Кеворк Кеворкян
"Модерните държави осъзнават, че е в техен интерес да следват общоприетите международни норми на поведение дори с цената на отказ от националния си суверенитет!" - казано на лекция на Петър Стоянов в Клуба за световна политика в Сан Франциско, 01 септември 2000.
Петър Стоянов
Попитах М... защо отказа толкова постове. Отговори ми: "Не приемам нищо, което замества човека с някаква роля."
Никола дьо Шамфор
Предишна
1
2
3
4
(Текуща)
Следваща