Quotes.bg
Начало
Автори
Цитати на деня
Популярни цитати
Теми
Цитати на тема "Съгласна" - страница 2
Университетът е мястото, където се преподава преследването на истината, обясняват се правилата за научаване как да се преследва и студентите започват да разбират как да оценят сериозността на истината. Това са невероятно важни уроци и само академичната свобода на учителите може да ги защити, защото винаги ще има хора, които не са съгласни или не одобряват идеите, които се опитват да предадат.
Джоан Уалах Скот
Понякога изглежда, че всяка нова стъпка към ИИ, вместо да произвежда нещо, за което всички са съгласни, е истинска интелигентност, просто разкрива какво не е истинската интелигентност.
Дъглас Хофстатър
Никога не се страхувайте да правите това, което знаете, че в сърцето си е правилно, дори ако другите не са съгласни.
Елизабет Бърг
Мисля, че повечето хора са съгласни, че има компонент от умение в правенето на изкуство; трябва да научите граматика, преди да се научите да пишете.
Крис ван Алсбърг
Вашето право е да живеете там, където искате, в общество, избрано от вас, и по закони, с които вие сте съгласни, е загинало в осемнадесети век с капитан Мисън. Да го възкресят могат само чудо или катастрофа.
Уилям Бъроуз
Непочтена е всяка дружба, в която има дори намек от желание да се угоди или желание да ти се угоди. В истинската дружба тези две желания са напълно изключени. Двама приятеил от цялата си душа са съгласни да си останат двама, а не един. Те уважават дистанцията между себе си, установена от самия факт, че са създадени различни. Човек има право да желае да достигне непосредствено единство само с Бога.
Симон Вейл
Ние не сме утописти. Ние знаем, че всеки черноработник и всяка готвачка не са способни на момента да поемат управлението на държавата. В това сме съгласни и с кадетите, и с Брешковска, и с Церетели. Но ние се отличаваме от тези граждани по това, че изискваме незабавно скъсване с подобен предразсъдък, според който само богатите или дошлите от богати семейства чиновници са в състояние да управляват държава, да вършат ежедневна делнична работа по управлението. Ние изискваме обучението по държавно управление да се води от съзнателни работници и войници - и то да започне незабавно, тоест към това обучение да бъдат незабавно привлечени всички трудещи се и цялата бедна класа.
Владимир Ленин
Юдаизмът не е догматична религия, а религия, която обича дебатите, в които науката е изиграла голяма роля. Учените никога не са съгласни за нищо.
Тиодор Зелдин
Не си нито прав, нито грешен, защото тълпата не е съгласна с теб.
Уорън Бъфет
Съгласна съм, че малките момичета трябва да имат различно физическо възпитание от малките момчета, но не се признава каква част от разликата се препоръчва от убеждението, че малките момичета не трябва да изглеждат като малки момчета.
Джърмейн Гриър
Най-често ние не сме съгласни с онова, за което не ни питат.
Генадий Малкин
Добрите хора го търсят с естествените средства на добродетелите; злите хора обаче се опитват да постигнат същата цел чрез различни сътресения и това със сигурност е неестествен начин за търсене на доброто. Не сте ли съгласни?
Боеций
В Съединените щати определено има някои противоречия по отношение на контрола на раждаемостта като цяло и мисля, че трябваше да разделим дебата и хората да осъзнаят, че всъщност сме съгласни като държава относно контрацептивите. Над 93 процента от американските жени казват, че използват контрацептиви и се чувстват много добре от това.
Мелинда Гейтс
Всички са съгласни, че провалът на нашите гимназии е трагичен. Това е лош бизнес и лоша политика. Но ние се държим така, сякаш не може да се помогне. Може да се помогне. Ние проектирахме тези гимназии; можем да ги преработим.
Мелинда Гейтс
Сега, когато всички сме съгласни, че контрацепцията е лоша идея, нека разгледаме по-внимателно електричеството и сапуна.
Анди Боровиц
Аз съм свикнал с политиката на международно ниво: хората представят аргументи и дори ако вие не сте съгласни с тях, добре, можете да разпознаете, че това е аргумент и да отговорите.
Мохамед ел Барадей
Той разбира злото по-добре от всеки друг човек, когото някога съм познавал. Не сме съгласни как да го премахнем, но не сме съгласни, че то съществува.
Налини Синг
Там Лин казва, че зайците се отказват, когато са хванати от койоти [...]. Той казва, че са съгласни да умрат, защото са животни и не могат да разберат надеждата. Но хората са различни. Те се борят срещу смъртта, колкото и лоши да изглеждат нещата и понякога, дори когато всичко е срещу тях, те побеждават.
Нанси Фармър
Винаги трябва да се стремим да четем нещо различно - не само писателите, с които сме съгласни, но и тези, с които сме готови да се бием. Тяхната гледна точка ни предизвиква да изследваме истината и да тестваме техните възгледи... и нека не коментираме и не критикуваме писатели, за които сме чували само от втора ръка или от трета ръка, без да се притесняваме сами да прочетем произведенията им... Не се страхувайте от нови идеи.
Осуалд Сандърс
Не без основание всички ученици са съгласни с това, че лошият майстор е по-добър от никаквия.
Реймънд Фийст
И аз не знам колко време ще продължи всичко и засега не ми пука. Днес е така, и двамата сме съгласни, а с вас е и днес.
Андрес Неуман
Ако има нещо, за което повечето икономисти са съгласни в областта на данъчната политика, то е най-добре да се разшири базата на всеки данък, като всички останали са равни. Това означава да се намали броят на удръжките и изключенията от облагаемия доход, за да се намалят пределните ставки и да се намалят изкривяванията.
Ричард Талер
Предишна
1
2
(Текуща)
3
4
Следваща